Читайте нас в соціальних мережах

Чи шкодять металопластикові двері?

Четвер, 22 вересня 2022 12:58
Чи шкодять металопластикові двері?
Пластикові двері активно застосовуються при облаштуванні промислових, офісних та житлових приміщень.

Простота установки й використання, привабливий зовнішній вигляд дозволили конструкциям з полівінілхлориду стати одним з популярних видів дверних систем.  Не дивно, що пластикові двері Львів обирає все частіше. Матеріал став використовуватися для виготовлення вікон кілька десятиліть тому і постійно покращує свій склад. При цьому, ходять чутки, що він може нашкодити. Але ця думка оманлива. Розвінчуємо міфи разом з Viknaroff.ua. 

Особливості складу металопластикових дверей з ПВХ

Полівінілхлорид відноситься до полімерних матеріалів. Його температура займання становить близько 350 градусів. Викид небезпечних речовин для організму починається тільки при тривалому впливі відкритого полум'я при температурі 225 градусів за Цельсієм. При стандартному побутовому використанні така температура не виникає, так як максимальна температура повітря рідко досягає 60 градусів.

На виробництві, до складу додаються різноманітні елементи:

  • фарбувальні пігменти;
  • стабілізатор;
  • модифікатор;
  • допоміжні елементи.

Як стабілізатори виступають солі стеаринових кислот (похідні магнію, кальцію, кадмію). Вони необхідні для створення стійкості до атмосферних опадів, ультрафіолетового випромінювання, різких перепадів температур, світлостійкості.

За умови використання вікон за призначенням, стабілізатори не зможуть заподіяти шкоди. 

Що може нашкодити насправді? 

Насправді небезпека полягає у відсутності циркуляції повітря. ПВХ виділяється відмінними ізоляційними властивостями, тому просто не пропускає кисень.

Відсутність руху повітря в приміщенні вирішується за рахунок установки вентиляційного каналу. Він забезпечить ступінчасте щілинне провітрювання. У разі відсутності штучної системи вентиляції, досить щоденного провітрювання протягом десяти хвилин.

Перевага установки системи вентиляції полягає не тільки в постійному приплив свіжого повітря в приміщенні, але і в очищенні його від домішок вуглекислого газу, що утворюється в результаті життєдіяльності.

При дотриманні всіх умовностей монтування і забезпеченні природної циркуляції повітря, експлуатація вікон ПВХ не зможе завдати шкоди здоров'ю.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ