Читайте нас в соціальних мережах

Найбільш дивні види спорту, про які мало хто знає

Четвер, 15 вересня 2022 19:20
Найбільш дивні види спорту, про які мало хто знає
У світі існує чимало видів спорту, але є такі, що можуть здатися не лише дивними, а й шаленими. Примітно, що всі вони є офіційно признаними, а змагання з них проводяться регулярно.

Найдивніші види спорту в світі

Існує чимало видів спорту – як популярних, так і маловідомих. Але є змагання, що можна сміливо назвати незвичайними, дивними та навіть божевільними. При цьому багато з них є всесвітньо визнаними, що яскраво доказує: будь-який спорт має право на існування.

Веслування на гарбузах

Гонки на звичайних байдарках навряд чи когось здивують. Це така ж звична річ, як  онлайн казино, хоча й має безліч прихильників. А якщо виростити човен самостійно? В буквальному сенсі, тобто із насіння. Звісно, мова йде про величезні гарбузи, що використовуються для веслування. Цей спорт є офіційно визнаним, хоча мало хто про нього знає. Перегони на гарбузах щороку проводяться у США та Канаді. Найпопулярнішою є регата, що стартує на озері Песакід кожного жовтня.

Цікавий факт: середня вага гарбуза-човна становить 350 кг. При цьому м’якоть плоду видаляють частково, залишаючи місця для сидіння. Більш того – на гарбузи навіть ставлять двигуни.

Підводний хокей

Деяким чоловікам звичайний хокей вважається недостатньо екстремальним: потенційні травми через падіння на землю не дарують їм таких гострих відчуттів, як можливість потонути. Мова йде про підводний хокей, правила якого подібні до традиційного. Єдина відмінність – матч відбувається на дні басейну. Звісно, тут є дві команди, ворота, шайба та ключки (вони коротші за звичайні). Спорядження хокеїстів – це ласти та дихальні маски.

Цікавий факт: хокей буває не просто підводним, а й підлідним. Змагання проводиться на дні водойм, що замерзають.

Велобол

Невідомо, кому саме прийшла думка схрестити футбол із велогонками, але це було зроблено. Суть велоболу в тому, щоб забити гол у ворота суперника, сидячи на велосипеді. При цьому чіпати м’яча руками та ногами не дозволяється: тільки колесами, а також головою та тулубом.

Цікавий факт: гра у футбол на велосипеді здається шаленою, але цей спорт має давню історію, що розпочалася у XIX сторіччі в США.

Боротьба пальцями ніг

Армрестлінг, тобто змагання силою рук, декого вже не цікавить. Спорт дещо «модифікувався»: замість рук учасники турніру міряються силою пальців ніг, зчепившись ними, або силою стоп, що притуляються одна до одної. У Британії такий спорт вважається національним.

Цікавий факт: існує два види такого змагання − зі шкарпетками та без них. Останній більш популярний – настільки, що по ньому проводяться чемпіонати.

Трюки на крилі літака, що летить.

Відомі екстремальні види спорту відпочивають у порівнянні з акробатичними трюками, що виконуються на крилі літака, що перебуває у повітрі.

Цікавий факт: в світі існує близько 50 каскадерів, які вміють влаштовувати подібні шоу та ризикують це робити. Причому спорт ніхто не забороняє.

Звісно, це не всі дивні види спорту. Користувачі, яким цікава ця тема, зможуть знайти більше інформації в Інтернеті.