Читайте нас в соціальних мережах

Як вибрати велосипед для міста?

Вівторок, 30 серпня 2022 12:29
Як вибрати велосипед для міста?
Прогулюючись містом можна помітити, що велосипедів на дорогах стає дедалі більше.

А можна навіть сподіватися, що скоро їх стане більше, ніж машин. Зрозуміло чому так відбувається, адже це екологічний, економний, швидкий та зручний вид транспорту. Велосипеди бувають різні за характеристиками, але для міста існує окремий вид – сітібайк. Як вибрати модель для подорожей містом, розкажемо в статті.

Що являє собою міський велосипед

Сітібайк призначений виключно для переміщення рівною місцевістю без схилів, сильних перешкод та ям. Це і є ключовою відмінністю від гірського типу. Транспорт для міста повинен бути легкий, зручний та негабаритний. Якщо ви вирішили купити велосипед у Тернополі, то зверніться в магазин allo.ua – тут найширший вибір альтернативного міського транспорту. 

Якщо правильно вибрати модель для пересування містом, то водій не буде відчувати втоми і напруги в ногах навіть після тривалої дороги завдяки будові сітібайка. Ще однією ознакою міського велосипеда є тривалий термін експлуатації. Вони надійні та рідко ламаються через те, що їздять виключно по хорошій, рівній місцевості. Такі моделі можуть перевозити не лише людину, а й багаж разом із нею.

Критерії вибору міського велосипеда

Щоб не помилитись під час покупки велосипеда, треба звернути увагу на деякі важливі характеристики.

Рама

Рама відповідає за комфорт і легкість їзди. Якщо вона правильно підібрана, то водій не буде втомлюватись. Найосновніше в її виборі – це матеріал. 

  1. Сталь використовується в бюджетних моделях, вона якісна, легко справляється з поворотами та пом’якшує падіння. Єдиний мінус – велика вага. 
  2. Алюміній легший, тому і їздити на таких велосипедах комфортніше. Втома не відчувається навіть під час підйому вгору. Мінус – такі моделі майже не ремонтуються й недовго служать. 
  3. Найкращі велосипеди – карбонові. Цей матеріал легкий, але в той самий час дуже міцний і не псується. Недоліком є висока ціна.

Амортизація

Ця характеристика ділить міські велосипеди на дві категорії: ригідні та хардтейл. Ригідні велосипеди це ті, що не мають взагалі амортизації. Вони призначені виключно для міських хороших доріг. Такий може обрати людина, яка точно знає, що не будете пересуватись велосипедом по бездоріжжю. Хардтейл – це ті, що мають лише передню амортизацію. Вони вже підійдуть для їзди за містом. Якщо водію потрібно буде час від часу відвідувати село або інші заміські території, то варто купувати велосипед з амортизацією.

Кермо та сидіння

Кермо треба вибирати згідно з шириною плечей водія. Зазвичай, ті, хто їздять містом, звикли, що кермо знаходиться високо. Сидіння повинно бути м’яким і широким, щоб під час тривалої поїздки не виникало дискомфорту. Можна дивитись на сидіння з пружинами, вони зручні, якщо їхати нерівною дорогою.

Колеса та гальма

Ідеальні підходять колеса розміром 28 дюймів, хоча раніше частіше купувати моделі із 26-дюймовими колесами. Покришки краще вибирати силіконові або ж напівсиліконові. Гальма дуже важливі в місті, адже часто доведеться зупинятись, але вистачить звичайних обідніх. 

Перш ніж здійснити покупку, варто сісти на велосипед та проїхатись, в іншому випадку ви не зможете бути впевнені, чи підійде вам модель.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ