Читайте нас в соціальних мережах

Що таке збірні вантажі з Китаю в Україну?

Понеділок, 25 липня 2022 11:05
Що таке збірні вантажі з Китаю в Україну?
Не секрет, що сотні українських підприємців побудували успішний бізнес на торгівлі китайськими товарами.

Працює схема: дешево придбав – дорого продав. Сьогодні у бізнесу з Китаєм є особливість – зосередження на невеликих партіях товару. Тому особливо популярною стає доставка збірних вантажів в Україну.

Чим відрізняються збірні вантажі, коли вони потрібні та інші переваги, розглянемо у цьому матеріалі.

Що таке «збірний вантаж»?

Збірний вантаж – це поєднання продукції від різних замовників у складі одного контейнеру. Також серед перевізників є назва «консолідовані вантажі».

При звичайній доставці, навіть, якщо контейнер наполовину порожній, замовнику прийдеться сплачувати за всю тару. За великим рахунком, він сплачує просто за повітря.

Збірні вантажі серйозно здешевлюють транспортування. Якщо у контейнері залишається місце, то його займає вантаж іншого замовника. У цьому і є принцип збірних вантажів. Таким чином, замовник платить фактично за місце, що займає його вантаж у контейнері. А далі: чим менше товару – тим дешевше буде доставка. 

Хто користується доставкою збірних вантажів

Збірні вантажі підходять всім підприємцям, які будують бізнес з Піднебесною. Але особливим попитом вони користуються у дрібнооптових підприємців. Найбільш наочний приклад: дрібнооптовий бізнесмен робить закупівлі у різних постачальників та на кількох різних торгівельних майданчиках. У цьому випадку вигідно зібрати товар в один контейнер та оформити збірний вантаж. Транспортування товару дрібними партіями обійдеться значно дорожче.

Але тут є один нюанс, якщо підприємець не заповнить контейнер, то йому прийдеться чекати на укомплектацію. А на це знадобиться час.

Яким транспортом перевозяться збірні вантажі

Зазвичай доставка збірних вантажів з Китаю в Україну здійснюється по морю. Для цього використовуються 20- і 40-футові контейнери, які завантажуються на морське судно. Вони є універсальними і підходять для будь-якого товару. В тому числі для одягу та взуття, посуду та техніки, продуктів харчування, хімічних речовин, промислових вантажів і т.д. Більш того, морем можна перевезти великі та негабаритні вантажі. Морський контейнер надійно закріплено, тому вантаж захищено.

Доставка морем – найбільш вигідний варіант для перевезення збірних вантажів. Тут можна круто зекономити. Але є один недолік – час. Морське перевезення займає 55-60 днів. За рахунок того, що збірний вантаж потребує консолідації, чекати прийдеться довше. Тож, роблячи замовлення, потрібно урахувати цей аспект. 

Але підприємці для яких час не грає основну роль, обирають доставку морем.

Проте збірне вантажоперевезення можна зробити авіатранспортом. Звичайно, доставка літаком буде значно дорожча, ніж по воді. Але у цьому випадку головна перевага – час. Замовлення можна отримати через 3-5 днів. Це залежить від розкладу авіакомпанії. Якщо потрібно перевезти дизайнерську колекцію одягу, коштовності або продукти, що швидко псуються, то краще обирати авіатранспорт.

Переваги збірних вантажоперевезень

  • Економія бюджету на перевезення. Збірні вантажі – ідеальне рішення для дрібних та середніх підприємців.

  • Використовуються сучасні консолідаційні склади, обладнані вантажно-розвантажувальними механізмами.

  • Спрощення оформлення супровідної документації, у тому числі транспортних та митних документі. Це значно заощаджує час.

  • Можливо доставляти невеликі партії товарів, або товар від кількох виробників.

На перший погляд доставка збірних вантажів проста, але вона потребує фахівців, які знають особливості роботи. Наприклад, такий вантаж потрібно правильно завантажити, щоб запобігти пошкодженню. Або – який товар класти першим? Здавалося б, дрібниці. Але саме врахування цих моментів гарантує збереження товару. 

Компанія M3Cargo залюбки доставить ваш збірний вантаж з Китаю в Україну «під ключ».