Читайте нас в соціальних мережах

Експерти: молодь стала більше цікавитися кіберспортом, ніж традиційними видами спорту

П'ятниця, 22 липня 2022 14:55
Експерти: молодь стала більше цікавитися кіберспортом, ніж традиційними видами спорту
Останні дослідження, присвячені аналізу світового та вітчизняного ринку беттінгу підтверджують тезу про те, що молоді беттори змінили свої пріоритети.

Тепер вони набагато охочіше роблять ставки не на традиційні види спорту, а кіберспортивні події. Чому так відбувається та чому молодь слідкує за кіберспортом? Детальніше про це розповідаємо у статті.

Найбільш значущі тенденції у сфері кібербеттінгу

Аналітики ресурсу, що роблять огляди на українські гральні клуби, у тому числі, покер-рум Vbet https://ua1.com.ua/pokerrooms/vbet встановили, що віковий діапазон бетторів, що ставлять на кіберспортивні події, складає 18 – 24 роки. Найбільшу цікавість для них мають онлайн-ігри та ставки на кіберспортивні події. Зокрема, йдеться про любительські, індивідуальні, командні, регіональні, міжнародні змагання з відеоігор.

Згідно з даними експертів порталу, що спеціалізується на оглядах онлайн-казино та бездепозитних бонусів, https://ua1.com.ua/pokerrooms-bonuses/bez-depozita, доля цього сектору дуже виросла і складає більше 40%. Вивчаючи статистику використання бонусів від букмекерських контор, аналітики дійшли ще одного висновку. Більшість молодих гравців переважно ставлять на кіберспорт, використовуючи мобільні додатки. Але планшети, ноутбуки та ПК також досить часто застосовуються для цього.

Ще одна важлива тенденція, яку потрібно враховувати: чим активніше розвивається кіберспорт, тим охочіше молодь робить на нього ставки. Зараз парі заключаються на найрізноманітніші кіберспортивні події, які видаються бетторам цікавими. Також поступово увиразнюється розширення вікового діапазону кібербетторів: від 18 до 34 років.

Чи дотримуються українці принципів відповідальної гри?

А що щодо  відповідального беттінга та особистого захисту гравців? Респонденти зізнаються, що майже не використовують інструменти обмеження та принципів безпечної гри. Про свою обізнаність з цим повідомили лише 14% гравців зазначеної вікової категорії. До речі, самообмеженням користуються лише 6% серед усіх опитуваних. Найчастіше вони встановлюють для себе фінансовий ліміт та відслідковування часу, який витрачається на гру або на здійснення ставок. Це відповідно 8% та 5% опитаних бетторів.

До речі, ще одне цікаве спостереження: бонуси, котрі пропонують легальні букмекерські контори не є найважливішим аргументом для молоді, яка шукає надійного букмекера. Опитані відзначили, що у своєму виборі вони керуються аналітикою, відгуками, пропонованими коефіцієнтами, зручністю мобільного додатку, естетикою оформлення сайту БК.