Читайте нас в соціальних мережах

Плюси та мінуси майнінгу криптовалют

Вівторок, 24 травня 2022 10:15
Плюси та мінуси майнінгу криптовалют
Майнінг криптовалют: його переваги та недоліки. 

Що таке майнінг криптовалют. Чи легко заробляти на майнінгу новачкові. Які плюси та мінуси має майнінг. Скільки потрібно коштів, щоб зібрати комп'ютерну ферму для майнінгу та як швидко вона окупиться. 

Майнінг - класичний спосіб заробітку на криптовалютах. Він не потребує відслідковування курсів, інших навичок біржових торгів.

Завдяки простоті та зрозумілості, майнінгом може зайнятися навіть новачок у криптовалютах. Це такий же гарний спосіб додаткового заробітку, як і фріспіни казино. Все, що потрібно, щоб почати майнити крипту - правильно вибрати валюту та зібрати підходящий компьютер.

Переваги криптомайнінгу

Про майнерів сьогодні чули, мабуть, всі. Майнінг - процес заробітку на крипті. Якщо коротко, то суть його полягає у тому, що комп'ютер майнера обчислює транзакцію. В оплату за це майнер отримує криптовалюту та інколи - комісію за саму транзакцію.

Серед переваг цього методу заробітку:

   1. Висока прибутковість.

Це найприбутковіший заробіток на криптовалютах. Інші способи, такі як перепродаж при підвищенні курсу, валідація, приносять лише певний відсоток від суми на руках у трейдера. В той час як майнінг дозволяє продукувати криптовалюту “з повітря”.

   2. Це пасивний дохід.

Фактично, майнінг потребує мінімального обслуговування. Необхідно, щоб хтось час від часу перевіряв стан комп'ютера та стабільність процесів. Все інше відбувається у автоматичному режимі. Процес не потребує щосекундного нагляду чи постійного стеження за курсами.

   3. Ви отримуєте високоліквідний товар. 

В оплату ви отримуєте криптовалюту. Якщо правильно вибрати криптовалюту, її вартість буде зростати. Таким чином, вашому прибутку не лише не страшна інфляція - його цінність буде збільшуватися.

Недоліки майнінгу крипти

  1. Головний недолік майнінгу - його вартість. 

Щоб “увійти до гри”, майнер має зібрати майнингову ферму. Це спеціальний компьютер, основою якого є кілька відеокарт. Чим їх більше - тим швидше та більше майнер зможе заробляти.

Саме майнінгові ферми стали причиною здорожчання відеокарт на світовому ринку. В Україні, їх вартість підскочила ще більше через війну та падіння гривні.

Вартість майнінгової ферми залежить від того, якою ваме криптою ви бажаєте зайнятися. На olx ціна на вживані майнінгові ферми починається з 150-200 тисяч гривень. В середньому, щоб майнінгова ферма окупилася - достатньо року. 

       2. Прибуток постійно зменшується.

Складність алгоритмів майнінгу постійно зростає. А ціна за прорахунок одного блоку - знижується. Тому найбільший дохід від майнінгової ферми буде на старті її роботи. Чим довше ви працюєте - тим менше грошей приноситиме процес. Щоб підвищити дохід, потрібно буде докупати відеокарти чи робити повний апгрейд.

     3. Для майнингу потрібні стабільні умови.

Звичайно, майнінгову ферму можна поставити у спальні чи посеред вітальні. Проте проживе вона недовго. Щоб ферма стабільно працювала, вам потрібен безперервний інтернет та стабільне електропостачання. Такий комп’ютер дає високе навантаження на електромережу. Тому стара електропроводка чи постійно вилітаючі пробки тут не підійдуть. Також у кімнаті треба створити спеціальні умови. Вони включають стабільну температуру, охолодження та фільтрацію повітря.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ