Читайте нас в соціальних мережах

Apple хоче прискорити розробку безпілотних електрокарів

Понеділок, 29 листопада 2021 15:17
Apple хоче прискорити розробку безпілотних електрокарів
В Apple розповіли про те, що компанія планує прискорити роботи щодо розробки власного електромобіля та буде намагатися переорієнтувати проєкт на випуск автомобілів з безпілотним управлінням.

Уперше розмови про випуск першого безпілотного електрокара від Apple почалися приблизно чотири роки тому. Про це повідомляється у виданні Bloomberg з посиланням на інші джерела. Більше новин на сайті https://icases.ua/blog

Останні кілька років в Apple проводилися роботи одразу у двох напрямках: розробка повністю безпілотних електрокарів, а також випуск електромобілів з елементами автономного водіння (орієнтування - прискорення та кермо).

Зараз, за інформацією з перевірених джерел, після зміни керівництва, інженер компанії повністю зосередилися на розробці безпілотного електрокара. Глава проєкту – це керівник відділу програмного забезпечення Apple Кевін Лінч. До речі, саме він найбільше наполягав на створенні автомобіля, оснащеного системою автономного водіння.

Автомобіль від Apple, що знаходиться нині на стадії розробки не буде мати ні керма, ні педалей. Що ж до внутрішнього наповнення авто, то воно буде проєктуватися таким чином, щоб керувати автомобілем можна було навіть без допомоги рук. Одним із варіантів, що на разі вже обговорюється інженерами та проєктувальниками компанії, є інтер'єр, дуже схожий на внутрішнє наповнення автомобіля Lifestyle від Canoo. Тут пасажирські місця розміщення з обох боків машини (як у лімузині).

Хоча відмова від стандартного керма є чи не головною ідеєю проєкту, інженери Apple обговорюють можливість оснащення авто функією захоплення в екстрених випадках з використанням керма.

Видання Bloomberg пише, що не так давно спеціалісти Apple досягли ключового моменту у розробці базової системи для автономного управління автомобіля, тобто вже завершені основні роботи над процесором для першого покоління безпілотних електрокарів.

Новий процесор був створений групою спеціалістів, які розробляли процесори для iPhone, Mac, iPad. Щодо
технічних та автомобільних гігантів - Тesla, Waymo, Uber, то попри значні зусилля їх інженерів, вони поки що не досягли успіху у цьому напрямку.

Після недавніх публікацій видання Bloomberg акції Apple зросли на 2,4 процента.