Читайте нас в соціальних мережах

Як обрати туристичний пальник?

Середа, 27 жовтня 2021 13:14
Як обрати туристичний пальник?
Розглянемо найбільш поширені види пальників для туризму.

Швидко приготувати обід чи розігріти напівфабрикати на привалі в походних умовах допоможе туристичний пальник. Який саме різновид обрати, залежить від кліматичних умов, специфіки походу. 

Класифікація за типом палива

Це найпоширеніша класифікація, за якою вирізняють пальники:

  • газові,
  • мультипаливні,
  • бензинові,
  • спиртові (використовуються рідше).

На вибір впливає, в першу чергу, клімат місцевості, де ви плануєте подорожувати. Газові пальники найбільше підходять для теплої пори роки. Такі пальники працюють від скрапленого газу, заправленого в балони. Газові пальники швидко запалюються, прості в експлуатації.

Пальники на рідкому паливі (це не тільки бензин, а й керосин, дизельне паливо) варто обирати любителям зимового відпочинку, альпінізму. При низьких температурах газ погано випаровується, на великій висоті тиск повітря збільшує витрати газу. Рідке паливо дешеве і легкодоступне.

Мають попит мультипаливні пальники, в яких можна використовувати різні види палива. Найбільшим плюсом є їхня універсальність — влітку ви можете заправляти їх газом, а взимку — рідким паливом. Якщо ви плануєте довгий похід, в якому важко розрахувати кліматичні умови, краще брати з собою два різновиди палива.

Обирати потужність пальника слід, враховуючи кількість туристів. Для одного-двох осіб достатньо пальника на 1000-2000 Вт. Такий пристрій мало важить і займає небагато місця.

real 4ad4de21 f392 471a 889f 649b7a6ca6f1

Особливості спиртових пальників

Спиртові пальники також мають певний попит, внаслідок великої кількості переваг, зокрема: доступна ціна та надійність. Вартість спиртовок доступна, окрім того, в їхній простій конструкції немає чому ламатися, тому ви економите на подальшому обслуговуванні.

Важливими перевагами є доступність палива та безпека: паливо до спиртовки можна купити в будь-якій аптеці, господарчому магазині. Для горіння пальника можна використовувати етиловий, денатурований спирт, різні нафтові розчинники.

Ще один плюс спиртовок — невелика вага та компактні розміри, а також малий вихід топлива (2-4 мл за хвилину). Спирт зберігається без тиску, тому для його транспортування потрібна лише пластикова тара з герметичною кришкою.

Зі спиртовкою просто працювати, вона не видає зайвого шуму. Щоб приготувати гарячу страву, достатньо знайти рівну поверхню, створити захист від вітру, налити паливо, запалити і готувати обід чи вечерю.

Коли ви все приготували, потрібно накрити спиртовку, дочекатись, поки пальне охолоне, злити залишки назад у тару.

В каталозі інтернет-магазину Терра Інкогніта ви можете обрати газові, мультитопливні, бензинові, спиртові пальники. Також вашій увазі пропонуються кемпінгові плити, паяльники, паливо, грилі та мангали, аксесуари до пальників (перехідники, адаптери). Також тут ви зможете придбати вітрозахисні екрани, які дозволять готувати навіть при поганій погоді. В каталозі представлена продукція брендів, що відомі високою якістю та надійністю.