Читайте нас в соціальних мережах

Введення програмного РРО: як підготувати свій бізнес до нововведень

П'ятниця, 17 вересня 2021 15:40
Введення програмного РРО: як підготувати свій бізнес до нововведень
Як вибрати програмний РРО для бізнесу?

Який програмний реєстратор розрахункових операцій підходить для інтернет-магазину ✅ Як зареєструвати програмний РРО ⭐ Як почати працювати з програмним РРО.

Як підготувати свій бізнес до введення РРО

Рано чи пізно весь бізнес, незалежно від форми, буде змушений використовувати в роботі реєстратори розрахункових операцій (РРО). Законодавство дає підприємцям вибір — зараз можна встановити як традиційні, так і програмні РРО. Сервіс Checkbox являє собою програму, яка завантажується на будь-який цифровий носій (комп'ютер, планшет, смартфон). На відміну від звичного касового апарату. 

Особливості програмного РРО

РРО — інструмент контролю платежів від продажів, завдяки якому відбувається фіксація всіх торговельних операцій, ведення звітності та передача даних до Державної податкової служби (ДПС).

Приклади класичних пристроїв — це стаціонарна “залізна” каса та фіскальний реєстратор, який можна використовувати на виїзді. Такі апарати видають тільки паперові чеки. А процес фіскалізації, тобто, присвоєння чеку фіскального номера, відбувається в спеціальному блоку з мікросхемами всередині устаткування. 

Тоді як програмний РРО Чекбокс — це софт, створений українськими програмістами, який встановлюється на комп'ютер, ноутбук, планшет чи смартфон бізнесмена. Він не потребує стаціонарного обладнання, при цьому має безліч функціональних переваг перед своїм класичним побратимом. 

По-перше, фіскалізація відбувається на сервері податкової. Тому кожен чек становиться фіскальним автоматично і зберігається на порталі ДПС. 

По-друге, прога в змозі не тільки друкувати чеки (якщо приєднати принтер), але й створювати їх в електронному вигляді або у формі QR-коду. Якщо клієнт бажає, чек можна відправити на e-mail або в будь-який месенджер. 

По-третє, Checkbox підходить до всіх видів бізнесу. Для малого — не потрібна жодна інтеграція, чеки видаються навіть через смартфон. Для інтернет-магазину інтеграція проходить через API. А чеки відправляються на пошту покупця. Для компаній зі значним обсягом продажів, відбудеться швидка інтеграція з системами автоматизації бізнесу. 

Чому програмні РРО простіше впровадити ніж звичайні каси?

На відміну від традиційних кас, впровадження програмного сервісу набагато простіше, тому що:

  1. Не треба купувати досить дороге стаціонарне обладнання. Наприклад, на придбання та обслуговування касового апарату підприємець звичайно витрачає 7-10 000 грн. А софт завантажується та налаштовується безкоштовно. Абонплата 149 грн. на місяць — доступна сума навіть для ФОПа. Тестовий період протягом 30 днів — теж безкоштовний. 
  2. Нема потреби виділяти місце для стаціонарної каси. Програма може бути встановлена на будь-який цифровий носій — від комп'ютера до смартфона. 
  3. Набір розширених функцій спрощує звичні операції. Так Z-звіт формується та відправляється у податкову у кінці зміни автоматично. Не треба вносити дані до Книги обліку розрахункових операцій тощо. 
  4. Всі дії по реєстрації, встановленню та налаштуванню Checkbox відбуваються протягом одного робочого дня.

Таким чином, програмісти подолали головний недолік традиційних РРО — стаціонарність. Тепер, бізнесмен може здійснювати весь спектр розрахункових операцій будь-де, вигідно та комфортно для себе та покупця.

Що необхідно для того, щоб почати користуватися програмним РРО?

Всього один день відділяє підприємця від оптимального інструменту у функціонуванні будь-якого бізнесу. Щоб замовити програмний РРО, треба лише зареєструватися онлайн на сайті Чекбокс. Підприємцю доведеться вказати інформацію щодо ФОПа або юридичної особи, касирів та кас. Обов'язково треба озвучити систему оподаткування. 

Далі за допомогою професіоналів, програма встановлюється на гаджет та налаштовується відповідним чином. При виникненні будь-яких запитань з роботи софту, клієнт може звернутися у технічну підтримку. 

Щоб підприємець та його співробітники призвичаїлися до інновації та напрацювали алгоритм дій, надається безкоштовний місяць використання. І так невелика абонентська плата ще більше зменшується для великих компаній, де одночасно працюють декілька онлайн-кас. 

Checkbox — для тих бізнесменів, хто цінує свій час та гроші. А також для тих, хто слідкує за інноваціями та йде в ногу з часом!



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ