Читайте нас в соціальних мережах

Як вибрати бойлер?

Четвер, 20 травня 2021 15:06
Як вибрати бойлер Як вибрати бойлер
Щоб зрозуміти, який бойлер краще, потрібно враховувати кілька критеріїв: обсяг, спосіб установки і тип нагрівача.

Електричний водонагрівач - зручний і практичний спосіб забезпечити житло теплою водою. Однак перед покупкою потрібно зрозуміти, яка саме модель вам підійде.

Вибір бойлера: як визначити потрібний об'єм?

Depositphotos 80377806 s 2019

Вибір бойлера: як визначити потрібний об'єм

Один з найважливіших критеріїв при виборі - обсяг бойлера. Він визначає можливості апарату і його придатність для того чи іншого житла. Щоб вибрати потрібний обсяг, необхідно визначити, скільки води будуть споживати всі, хто проживають в будинку або квартирі:

  • бойлери об'ємом до 15 л забезпечать нагрівання води максимум для миття посуду;
  • 30 літрів води вистачить для душу;
  • 50-літровий бойлер підійде, щоб забезпечити водою душ і кухню;
  • якщо в квартирі живуть 2 людини, варто вибрати бойлер на 80 л;
  • 100 літрів буде достатньо для практично будь-яких потреб;
  • бойлери об'ємом понад 100 л - вибір для великих сімей.

Як вибрати метод установки бойлера?

Два найпоширеніших типи установки: горизонтальний і вертикальний. Від цього залежить, скільки простору буде займати агрегат. Якщо бойлер монтується горизонтально, його можна встановити під стелею навіть в санвузлі невеликих розмірів - це значно заощадить простір. Крім того, більшість горизонтальних моделей швидше нагрівають воду.

Серед плюсів вертикальних моделей - найкраща ізоляція холодної та гарячої мас води. Вода в такому бойлері буде повільніше остигати. Наприклад, для приватного будинку краще підійде масивний водогрійний бак з вертикальною установкою - такий водонагрівач буде дуже довго зберігати обсяг гарячої води.

Якщо для вас важливіше вільний простір і швидке нагрівання, вибирайте горизонтальний бойлер. Електричний вертикальний водонагрівач - вибір для тих, кому більше важливий обсяг гарячої води.

Який ТЕН краще?

ТЕН це основний елемент бойлера - воду в баку нагріває саме він. Є два різновиди ТЕНів:

Мокрі Тени дешевше коштують і функціонують приблизно як кип'ятильники. Вони стикаються з водою безпосередньо. У довгостроковій перспективі це призводить до утворення на поверхні Тена накипу, скорочує його термін експлуатації і ККД.

Сухі Тени захищені спеціальною колбою з нержавіючої або покритої емаллю сталі. Термін служби таких нагрівачів набагато більше, ніж у «мокрих», а й коштують вони дорожче.

Що краще - бойлер або проточний водонагрівач?

Depositphotos 76070461 s 2019

Бойлер або проточний водонагрівач

Якщо коротко - проточний водонагрівач забезпечує безперервний потік гарячої води, але споживає дуже багато електрики. Бойлер ж дозволяє нагріти запас гарячої води і потім разом використовувати її всю - такий варіант економічніше.

Де купити водонагрівач

Купити якісний водонагрівач можна в інтернет-магазині ВенКон. Там представлений великий вибір бойлерів, які допоможуть вам повністю вирішити питання з гарячим водопостачанням.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ