Купити м'ясо — завдання із зірочкою, бо треба одночасно оцінити якість, свіжість, вибрати правильну частину тварини. Покупки на онлайн-платформі ЇМО! — це спосіб полегшити собі життя, зекономити час та перетворити щоденну рутину у комфортний процес. Складай кошик на сайті або в додатку, забирай в найближчому магазині мережі «М’ясомаркет».
Ти можеш бути впевненим у якості та чесній ціні, бо пріоритет бренду — дотримання норм та стандартів галузі, контроль температур та умов зберігання продукції. А ми сьогодні розповідаємо, яке вибрати м'ясо — охолоджене чи заморожене?
Дій з огляду на ситуацію
Як і в більшості випадків, коли треба вибрати продукти, слід керуватися ситуацією та рецептом страви, яку збираєшся готувати. Охолоджене м’ясо — це про свіжий смак. Воно має природний колір, нейтральний запах, цілісну та пружну структуру.
Це ідеальний варіант, якщо ти плануєш приготувати вибрану страву сьогодні або завтра. Стейк з мармурової яловичини, запечена курка, ніжне тушковане філе у вершковому соусі, ароматний курячий суп. Недоліки свіжого м'яса — короткий термін зберігання та трохи вища вартість в порівнянні із замороженим продуктом.
Заморожене м'ясо — це практичне рішення про запас. З ним важко миттєво розпочинати приготування, зате його термін зберігання сягає 6 місяців. І воно не втратить своїх властивостей.
Головна умова збереження смаку:
- чітке дотримання правил розморожування;
- вибір продукту без надмірної кількості льоду.
Як правильно зберігати охолоджене м'ясо?
Якщо із замороженим продуктом все ясно — його треба якнайшвидше доставити додому та покласти в морозилку, то з охолодженим — ситуація дещо інша. Основні правила, які допоможуть зберегти кожен шматочок свіжим та смачним:
- зберігати м’ясо потрібно на нижній полиці холодильної камери, ближче до задньої стінки — в місці, де тримається найнижча температура, мінімізується ризик перехресного забруднення (коли бактерії потрапляють на інші продукти в холодильнику);
- якщо м’ясо продавалося в вакуумній упаковці, її не треба чіпати до того моменту, коли вирішиш готувати його;
- якщо продукт був куплений на вагу, то його треба перекласти у спеціальний контейнер з кришкою, або щільно обмотати харчовою плівкою, під низ можна покласти паперовий рушник, який вбере зайву вологу;
- філе та вирізку можна зберігати протягом 2 днів, стегенця і гомілки — 2-3 дні, а фарш не більше 1 доби;
- якщо плани змінилися, то протягом вказаного періоду м'ясо треба заморозити.