Читайте нас в соціальних мережах

У квартирі тернополянки завелися пилові воші

Четвер, 19 вересня 2019 10:13
До Тернопільського обласного лабораторного центру звернулася тернополянка з проханням дослідити комах, які завелися у її квартирі.

У паразитологічній лабораторії комах визначили як пилову вошу – сіноїд домовий – Trogium pulsatorium.

Пилова воша – дрібна комаха (2 мм) від світло-жовтого до коричневого кольору. Улюблені місця проживання – зерно, яке тривалий час не піддавалося провітрюванню, зерновий і борошняний пил, вівсяні пластівці та інші продукти, які починають загнивати і пліснявіти, комаха пошкоджує книги, колекції комах.

Як розповіли у ДУ "Тернопільський ОЛЦ МОЗ України", сіноїди можуть з'явитися як у будинку старої споруди, так і в тільки що заселеному. Висока вологість в приміщеннях створює сприятливі умови для розмноження комах.

Щоб не допустити появу цих комах, необхідно робити профілактику. Зокрема, проводити ретельне прибирання приміщення, не допускаючи скупчення пилу, регулярно провітрювати помешкання, доглядати за кімнатними квітами, наводити порядок на книжкових полицях та старих документах, не допускати появи в квартирі цвілі і грибка, перевіряти стан сушених трав і ягід, колекцій і гербаріїв, викидати протерміновані крупи та інші сухі продукти, не захаращувати будинок непотрібними речами.

Додати коментар