Читайте нас в соціальних мережах

У джерелі поблизу Тернополя знайшли кишкову паличку

Середа, 18 вересня 2019 12:02
Фахівці Тернопільського обласного лабораторного центру перевірили якісь води у природних джерелах у селах Острів, Смиківці, Ступки, Товстолуг та Гаї Гречинські Тернопільського району. 

В одному з них знайшли кишкову паличку.

За результатами лабораторних досліджень якість питної води із природного джерела с. Ступки за санітарно-мікробіологічними показниками не відповідає вимогам. 

"Виділені загальні коліформні бактерії в 100,0 см. куб. при нормі – не більше 1 КУО/ см. куб., кишкова паличка (Escherichia coli) при нормі не допускається", – інформує ДУ "Тернопільський ОЛЦ МОЗ України".

За санітарно-хімічними показниками питна вода із джерел сіл Острів, Смиківці, Товстолуг, Гаї Гречинські, Ступки Тернопільського району відповідає нормативним вимогам.

Слід зауважити, що показники якості питної води із природних джерел є нестабільні і залежать від багатьох факторів природного характеру: рівня стояння ґрунтових вод, кількості опадів, тощо, які можуть мати негативний вплив на її якість та призвести до виникнення гострих кишкових інфекцій та інших інфекційних захворювань.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ