Читайте нас в соціальних мережах

На території України наразі перебувають 462 тисячі російських терористів

П'ятниця, 12 січня 2024 19:30
ГУР також повідомляє про 35 тисяч осіб «росгвардії», котрі забезпечують окупаційний режим на тимчасово поневоленій території.

"Така кількість військ на наших територіях дозволяє росіянам проводити ротацію: відводити ті частини й підрозділи, які втратили боєздатність - де чисельність особового складу менше 50%, у тилові райони. А після відновлення і поповнення вони знову виходять на лінію фронту", - пояснив заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Зокрема, заступник начальника ГУР розповів і про те, що оборонна промисловість Росії здатна виробляти 2 млн боєприпасів на рік. Йдеться про снаряди 122 і 152 мм. Водночас забезпечити потреби армії Росії промисловість у 2023 році не змогла. Дефіцит склав близько півмільйона снарядів.

Через дефіцит Росія почала завозити снаряди з Білорусі, купувати їх у Ірану та Північної Кореї.

У 2024 році Росія планує збільшити виробництво, втім, має низку проблем через брак складових елементів, кваліфікованого персоналу та виробничих потужностей.

"Наша оцінка - у Росії залишатиметься дефіцит на такому самому рівні 500 тисяч боєприпасів і вона намагатиметься десь їх знайти", - додав Скібіцький.

Наразі розвідка України не фіксує збільшення виробничих спроможностей у Росії з виготовлення ракет. Водночас ворог зберігає можливість використовувати свої запаси для масованих ударів.

"Аналіз показав, і ми це розуміємо, особливо це показав 23-й рік, що тією кількістю, яка є на сьогоднішній день, Росія тільки здатна покривати ті витрати або застосування, яке вона робить кожного дня", - розповів Скібіцький.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ