Читайте нас в соціальних мережах

Путін сказав, скільки триватиме війна рф з Україною

Четвер, 28 грудня 2023 16:44
Лідеру Китаю російський диктатор розповів, що він обов’язково переможе у цій війні.

 

За інформацією Nikkei Asia, розмова ця відбулася ще під час візиту Сі Цзіньпіна до Москви у березні цього року. Путін сказав, що воюватиме з Україною щонайменше п'ять років, але запевнив, що зрештою переможе.

"Очевидно, це був спосіб Путіна узагальнити ситуацію, яка на той час була не сприятливою для Росії, і запевнити Сі, що Росія зрештою вийде переможцем", – припускають у виданні.

З іншого боку, це зауваження також було заохоченням для Сі не змінювати свою проросійську позицію.

Варто зауважити, що на минулому тижні видання The New York Times повідомило, що принаймні з вересня Путін використовує посередників, щоб "сигналізувати" про нібито готовність до припинення вогню за умови, що Росія зможе зберегти окуповані нею території.

"Можливо, Путін хоче просто створити ілюзію, що він рухається до припинення вогню чи навіть миру напередодні президентських виборів у Росії в березні, вважаючи, що така атмосфера сприятиме йому на виборах", – розмірковують у статті.

За інформацією вищезгаданого видання, Китай переглянув свою стратегію, частково ґрунтуючись на зауваженні Путіна про "п'ятирічку війни". Якщо війна між Росією та Україною затягнеться, це суттєво вплине на плани та амбіції Сі під час його третього терміну на посаді очільника Китаю та генерального секретаря Комуністичної партії Китаю. Це також може вплинути на велику мету Сі – приєднання Тайваню до материкового Китаю.

Як зауважує Nikkei, тепер Китай поставив під сумнів слова Путіна про "війну на п'ять років" та почав думати про захист власних інтересів, незалежно від того, чим для Росії можуть закінчитися події в Україні.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ