Читайте нас в соціальних мережах

Для військовослужбовців можуть запровадити нові правила надання відпустки

Понеділок, 25 грудня 2023 17:12
Нове законодавство про надання військовослужбовцям відпустки при народженні дитини, відновлення після травм і догляду за дітьми, що передбачає до 14 днів для нових батьків і до 12 місяців для відновлення здоров'я розглядають українські парламентарі.

 

У Верховній Раді зареєстровано проект закону, який передбачає надання нових відпусток для військовослужбовців, у тому числі і за доглядом за дитиною, йдеться в законопроекті №10313.

Згідно законопроекту, військовослужбовцям буде надаватися відпустка при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів зі збереженням грошового забезпечення у повному обсязі.

Передбачається також і надання військовослужбовцям відпустки після поранення та для лікування. Такі відпустки можуть надаватися терміном до 12 місяців. Також бійцям можуть надаватися відпустки для проходження лікування за кордоном, яка може перевищувати 4 місяці.

Крім того, відпустки будуть надаватися для догляду за хворою дитиною віком до 14 років. Такі відпустки будуть надаватися терміном до 14 календарних днів, але якщо дитина потребуватиме стаціонарного лікування, військовослужбовці звільнятимуться від виконання службових обов’язків на весь час їхнього перебування в стаціонарі разом з хворою дитиною.

Нагадаємо, під час дії воєнного стану військовослужбовці можуть йти у відпустки (не більш як на 10 днів) без пояснення причин.

Коментарі  

0 #1 Razmarin 26.12.2023, 15:59
Головне, щоб їх не накрили ракетами, коли вони поїдуть у відпустку. Як це сталося з нашими захисниками в Авдіївці, де сотню наших накрили артилерією. Про безпеку командири ніколи не думають. Тому треба самим думати про свою безпеку.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ