Читайте нас в соціальних мережах

Зловживання на відновленні енергетичної інфраструктури: СБУ проводить обшуки в декількох областях

Вівторок, 05 вересня 2023 16:10
Служба безпеки України працює над розкриттям кримінальних проваджень щодо зловживань на відновленні енергетичної інфраструктури України.

 

Зокрема, зараз у кількох областях тривають обшуки.

"Співробітники відомства за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора проводять слідчі заходи у рамках раніше відкритого кримінального провадження, що стосується зловживань на відновленні енергетичної інфраструктури України. Наразі у декількох областях здійснюються понад 20 обшуків", — повідомили у пресслужбі СБУ.

Нагадаємо, восени минулого року росія почала регулярно обстрілювати енергоінфраструктуру України. Після масованих обстрілів 16 грудня в Україні запровадили надзвичайний стан в енергетиці. У грудні через російські обстріли з ладу була виведена половина енергосистеми України.

Влітку керівник уряду повідомив, що в Україні під час підготовки до зими вже здійснили близько 60% запланованих робіт із відновлення електромереж, пошкоджених під час масованих атак РФ. 30 липня прем'єр повідомив, що у держави є кошти на відновлення, ремонт і захист об’єктів енергетики й важливо вчасно провести всі заплановані заходи. Він наголосив, що до початку опалювального сезону перед Міненерго стоїть чітке завдання — додати в енергосистему 1,7 ГВт потужності. До кінця року, впродовж листопада-грудня, — додати в систему ще 1,2 ГВт. Тож наразі тривають ремонти та проводиться посилений захист енергооб’єктів.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ