Читайте нас в соціальних мережах

Окупанти підірвали Каховську ГЕС: рівень води піднімається, почалася евакуація (відео)

Вівторок, 06 червня 2023 08:24
Російська армія вчинила черговий акт терору – підірвала греблю Каховської ГЕС.

Як повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, через п'ять годин вода досягне критичного рівня.

Підрозділи Національної поліції та ДСНС розпочали евакуацію населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове. Також у зоні ризику острів Корабел у Херсоні.

Рівень води піднімається і всіх, хто знаходиться у зоні небезпеки, просять подбати про близьких і домашніх улюбленців, вимкнути електроприлади, взяти документи і речі першої необхідності та виконувати інструкції рятувальників та поліцейських.

"Ворог намагається поширити дезінформацію, зняти із себе відповідальність за черговий злочин. Тому користуйтеся інформацією лише з офіційних джерел України", – зазначили у МВС.

За даними радниці голови ОП Дар’ї Зарівної, повністю чи частково затоплена низка населених пунктів Херсонщини. Підрив Каховської ГЕС називають спробою росіян зірвати наступ Сил оборони.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак написав, що глава держави збирає РНБО.

"Це екоцид. Росіяни відповідатимуть за можливе позбавлення питної води людей на Півдні Херсонщини та в Криму, можливе знищення частини населених пунктів та біосфери. Також їх дії несуть загрозу для ЗАЕС. Влада працює, як центральна, так і регіональна", – йдеться у його дописі у Telegram.

1
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ