Читайте нас в соціальних мережах

ЗСУ пішли в контратаку та можуть оточити "вагнерівців" у Бахмуті, – ISW

Понеділок, 22 травня 2023 10:10
Українське просування може призвести до тактичного оточення сил "Вагнера" у місті-фортеці.

Про це заявили аналітики американського Інституту вивчення війни у черговому звіті.

Фахівці ISW зазначили, що російські війська втратили частину територій навколо Бахмута та безуспішно намагаються відновити втрачені позиції. Тим часом ЗСУ продовжують наступальні дії на флангах поблизу міста.

Раніше в Інституті  прогнозували, що наступальні операції Вагнера, ймовірно, завершаться після місяців виснажливих боїв у містах, і малоймовірно, що найманці продовжить бойові дії за межами Бахмута в нинішньому виснаженому стані.

Вчора командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський заявив, що ЗСУ контролюють околиці міста.

"В подальшому це надасть нам можливості входу в місто, коли відбудеться зміна оперативної обстановки на фронті. Під час роботи, спільно з командирами детально спланували наші дії та подальшу стратегію. Оборонна операція триває. Ми маємо знищити ворога", – йдеться у його дописі у Telegram.

А заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські захисники взяли Бахмут в напівоточення.

"Просування наших військ у передмісті по флангам, яке і зараз триває, дуже сильно ускладнює ворогу знаходження у Бахмуті. Наші війська взяли місто у напівоточення, що дає нам можливість знищувати ворога. Тому, ворогу, у тій частині міста яку він контролює, доводиться оборонятись", – зазначила Маляр.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ