Читайте нас в соціальних мережах

В «Укренерго» прокоментували «паніку» через публікацію нових графіків відключення світла

П'ятниця, 19 травня 2023 16:11
Можливий дефіцит електроенергії протягом літа не означає відключення споживачів. Про це заявили у НЕК Укренерго у відповідь на численні звернення громадян, які побоюються знову залишитись без світла.

 

«Дефіцит, який може бути протягом літа, не означає відключень споживачів. Його можна врегулювати кількома способами, і відключення споживачів – останній у переліку по пріоритетності.

Найбільш очевидний спосіб збалансування української енергосистеми буде імпорт електроенергії з країн ЄС. Другий – максимізувати використання нашої теплової та гідрогенерації: тих енергоблоків, які не перебуватимуть у планових ремонтах чи які не є пошкоджені російськими ракетними обстрілами», - зазначив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в телемарафоні «Єдині новини».

Раніше, голова правління Укренерго також закликав споживачів ощадливо використовувати електроенергію, особливо з 19:00 до 22:00.

Нагадаємо, через значні ремонти на електростанціях зменшився доступний обсяг потужності та резервів. У вечірні години в енергосистемі задіюються всі можливі резерви для забезпечення споживачів електроенергією.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ