Читайте нас в соціальних мережах

9 травня в Україні відзначатимуть День Європи (звернення Президента)

Понеділок, 08 травня 2023 11:15
Президент Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким відтепер щорічно 9 травня в Україні відзначатимуть День Європи.

Відповідний документ оприлюднили на сайті глави держави. Він набув чинності у день публікації – 8 травня.

"Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, постановляю: установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу", – йдеться в Указі Президента №266/2023.

Крім того, Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт, який пропонує встановити 8 травня Днем пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Раніше це був День пам'яті та примирення.

"Ми повертаємо нашій державі чесну історію без ідеологічних домішок. Саме 8 травня більшість народів світу згадує велич перемоги над нацизмом. Саме 8 травня світ вшановує памʼять усіх, чиї життя забрала та війна. Саме 8 травня набрав чинності Акт про беззастережну капітуляцію вермахту", – зазначив глава держави у відеозверненні.

Внесений Президентом проект Закону буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні.

1
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар