Читайте нас в соціальних мережах

Під завалами після землетрусу в Туреччині можуть бути українці

Четвер, 09 лютого 2023 15:17
5 громадян України досі можуть бути під завалами після землетрусу в Туреччині. 103 вже розшукали.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Facebook.

«Маємо інформацію про ймовірне перебування 5 українців під завалами. МЗС та посольство активно взаємодіють із турецькою владою задля їхнього порятунку. 1 громадянка була госпіталізована. Загроз її життю немає. Загалом дипломати вже розшукали 103 українців. Інші 22 громадянина не виходять на зв'язок. Працюємо над встановленням місць їхнього знаходження, підтримуємо зв'язок із рідними», - написав Олег Ніколенко.

Українські консули вже вирушили в зону стихійного лиха на півдні Туреччини задля допомоги українцям. Дипломати везуть теплий одяг, предмети першої необхідності, ліки. На місці вони координуватимуть пошуки зниклих громадян, надання медичної допомоги постраждалим та організацію евакуації.

Як вже повідомляв раніше сайт «Тернополяни», 6 лютого Туреччину сколихнув сильний землетрус, який відчули в сусідніх країнах, особливо постраждала Сирія. Після цього були й інші землетруси, але меншої сили, відчувалися й слабші афтершоки.

Через землетрус та його жахливі наслідки президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив надзвичайний стан на південному сході країни на три місяці.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ