Читайте нас в соціальних мережах

Страта українських воїнів в Оленівці буде одним зі звинувачень на міжнародному трибуналі

Понеділок, 30 січня 2023 11:44
Масове вбивство українських військовослужбовців у колонії Оленівки на Донеччині стане одним зі звинувачень на міжнародному трибуналі проти рф.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у Twitter.

"Шість місяців тому Росія здійснила жахливий теракт в Оленівці. Ми не дозволимо забути про цей злочин. Памʼятаємо кожного загиблого воїна та боремося за покарання всіх винних у їхній загибелі. Винні будуть знайдені й притягнуті до відповідальності", – йдеться у його дописі.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно проголосувала за створення спеціального міжнародного трибуналу для розслідування "злочину агресії" Росії та Білорусі проти України.

"Підступне масове вбивство в Оленівці буде одним із звинувачень на міжнародному трибуналі проти російського агресора. Росія програє цю війну. Зло та підлість завжди програють. Маємо повернути всіх українців додому з російської неволі. Працюємо заради цього"– зазначив президент.

Нагадаємо, у ніч на 29 липня 2022 року один із бараків виправної колонії в окупованому селищі Оленівка був зруйнований внаслідок вибуху. Загинули щонайменше 50 українських військовополонених, яких там утримувала росія.

За офіційною інформацією Генштабу, російські військові вдарили по колонії, щоб приховати катування та вбивства полонених.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ