Читайте нас в соціальних мережах

Відтепер чиновники не матимуть права покидати Україну без поважних причин

Субота, 28 січня 2023 20:26
Виїзд українським чиновникам за кордон на час дії воєнного стану заборонили РНБО, президент та уряд.

 

Зокрема, відповідну постанову, на виконання рішення РНБО, яка забороняє на час війни виїзд чиновників за кордон без поважних причин, ухвалив вчора Кабінет міністрів України.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

“Народні депутати, урядовці, представники місцевої влади, прокурори, судді та багато інших посадовців можуть перетинати державний кордон на підставі службового відрядження. Виїхати за кордон для переговорів, для лікування, для догляду за неповнолітніми дітьми – можна. Кататися на відпочинок – ні”, – підкреслив прем’єр-міністр України.

Відповідне рішення РНБО, відповідний указ президента України, а тепер і відповідна постанова Кабінету міністрів, каже Денис Шмигаль, були ухвалені тому, що “на жаль, є ті, хто навіть під час війни не зрозумів цих базових речей”.

Таким чином очільник уряду натякнув на історію із народним депутатом від «Слуги Народу» Миколою Тищенком, який вчора організовував у столиці Таїланду зустріч з представниками української громади для "обговорення питань покращення взаємодії". Як писав вже сайт «Тернополяни», після цього його вирішили видворити з пропрезидентської партії.

«Обмеження виїзду посадовців за кордон без мети державної важливості стосується правоохоронців, народних обранців, прокурорів та всіх тих, хто має працювати на державу та в державі. Хочуть відпочивати зараз – будуть відпочивати поза межами державної служби», – зазначив Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні до народу України.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Григорій 29.01.2023, 09:58
Скажіть мені, яка поважна причина може бути у прокурора для виїзду за кордон? Навчати поліцейських у скотленд-ярді? Так там і без сопливих обійдуться. А у народних обранців? Гріти пузо на курортах, поки наші воїни захижають Україну? Щось я не чув, щоб прокурори воювали на фронті!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ