Читайте нас в соціальних мережах

Заступник міністра оборони подав у відставку на тлі скандалу із закупівлями продуктів для ЗСУ

Вівторок, 24 січня 2023 10:17
Заступник міністра оборони України В’ячеслав Шаповалов пішов у відставку.

Чиновник, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, попросив звільнити його, "щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення Збройних Сил України внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних з закупкою послуг харчування".

Міністр оборони підтримав прохання заступника і направив подання до Кабміну.

"Не зважаючи на те, що озвучені звинувачення є необґрунтованими та безпідставними, заява В’ячеслава Шаповалова про звільнення є достойним вчинком в традиціях європейської та демократичної політики, демонстрація того, що інтереси оборони є вищими, ніж будь-які кабінети чи крісла. Міністерство оборони України вважає, що такий крок дозволить зберегти довіру суспільства та міжнародних партнерів та забезпечити об’єктивність під час додаткових уточнень та можливих розслідувань",заявили у міністерстві.

Нагадаємо, видання "Дзеркало тижня" повідомило, що ціни на закупівлю продовольства та надання послуг із харчування для військових у контракті Міноборони перевищують роздрібні у два-три рази.

Олексій Резніков по пунктах прокоментував звинувачення на адресу Міноборони та заперечив всі закиди.

Водночас у НАБУ заявили, що розслідування фактів ймовірного завищення цін розпочали ще до оприлюднення відповідної інформації у ЗМІ. Слідство перевіряє закупівлі на понад 13 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко підтвердив чутки про своє звільнення

40de98eca5c3919f973ae60a4e3e5379a586d089.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар