Читайте нас в соціальних мережах

В енергосистемі України зріс дефіцит потужності: можливі аварійні відключення

Понеділок, 23 січня 2023 12:25
В Україні збільшилось споживання електроенергії.

Як повідомляють в "Укренерго", це пов'язано з початком робочого тижня, а також зниженням температури.

Зі споживанням зріс й дефіцит потужності, який виник через російські обстріли.

До всіх обленерго довели ліміти споживання на всю добу. Вони вже перевищені у п’яти областях: Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Волинській та Львівській. Там застосовуються аварійні відключення, які можливі також і в інших регіонах.

"Остання атака росіян 14 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком енергоблокам теплових електростанцій. Виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.

"Укренерго", виробники електроенергії та обленерго постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених атаками ворога. Однак після кожної наступної атаки росіян по енергетичній інфраструктурі відновлення стає все складнішим та триває довше", – зазначили у компанії.

Енергетики нагадують, що українська енергосистема пережила 12 ракетних атак та 14 ударів БПЛА. Крім цього, під контролем ворога знаходиться Запорізька АЕС, Запорізька, Луганська, Вуглегірська ТЕС, а також Каховська ГЕС. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години, де зараз найбільший дефіцит.

ОНОВЛЕНО: на Тернопільщині за вказівкою "Укренерго" запровадили аварійні відключення.

Нагадаємо, обленерго оприлюднило графік відключення світла у Тернопільській області з 23 по 29 січня.

327254760_709731530646006_1622926586144330061_n.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ