Читайте нас в соціальних мережах

Польща передасть Україні роту танків Leopard: до Львова прибув Анджей Дуда та Президент Литви (фото)

Середа, 11 січня 2023 17:24
До міста Лева із візитом прибули Президент Польщі Анджей Дуда та Президент Литви Гітанас Наусєда.

Вони зустрілися із Президентом України Володимиром Зеленським, який подякував за підтримку їхнім урядам та людям, яку український народ відчуває з перших днів повномасштабної війни.

Президент Польщі Анджей Дуда під час свого візиту до Львова пообіцяв і надалі підтримувати Україну та передавати зброю для ЗСУ.  

Про це він сказав під час спільного брифінгу з президентом України та Литви. Так, в рамках міжнародної коаліції, Польща передасть Україні роту танків Leopard.

Дуда зауважив, що президенти знову зустрічаються втрьох, як це було у грудні 2021 року в Гуті на Прикарпатті.

"Саме Польща була першою країною, яка надала масштабну допомогу Україні в умовах російської агресії. Ми підтримуємо Україну політично і продовжуватимемо забезпечувати Україну зброєю, також у рамках значно прискореної модернізації польської армії", – сказав очільник Польщі.

В рамках зустрічі лідери трьох держав підписали спільну декларацію Президентів Люблінського трикутника.

Декларацію уклали за підсумками сьгоднішніх переговорів у Львові. За словами презилентів, у ній відобразили "ключові політичні, гуманітарні та інші висновки сьогоднішньої зустрічі", а саме:

- визначили пріоритетні напрями співпраці (зокрема, у межах стратегічного курсу України щодо набуття повноправного членства в ЄС та НАТО);
- відзначили намір Литви та Польщі продовжити надання потужної військової, технічної, оборонної, гуманітарної та іншої підтримки Україні;
- підтримали скликання Глобального саміту формули миру для консолідації міжнародної підтримки мирного плану, який пропонував раніше Зеленський;
- висловилися за створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії рф проти України;
- відзначили розширення Чорноморської зернової ініціативи на інші українські морські порти і продовження програми "Зерно з України".

 

 

 

 


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ