Читайте нас в соціальних мережах

кремль вже не приховує, що знищення інфраструктури України – задля переговорів

Середа, 23 листопада 2022 17:17
На росії зізнаються, що переслідують власну корисну ціль, атакуючи важливі об’єкти в нашій країні. Так, речник президента росії дмитро пєсков визнав, що російська армія обстрілює критичну інфраструктуру, щоби схилити Україну до переговорів.

 

За словами пєскова, відключення електрики громадянам України є «наслідком ударів по військовій інфраструктурі, спровокованих небажанням Києва вести переговори».

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко зазначив, що точно так само роблять і терористи ІДІЛ.

«Убивають невинних людей, аби виконали їхні вимоги. росія діє як держава-терористка. Заява пєскова має розплющити очі деяким країнам, які досі вірять, що росія прагне переговорів», — написав у соцмережі Олег Ніколенко та додав, що російську агресію можна зупинити лише системами ППО, танками та РСЗВ.

Як повідомляв раніше сайт «Тернополяни», 15 листопада російсько-окупаційні війська здійснили наймасовіший обстріл України, націлившись на енергооб'єкти. За даними Повітряних сил ЗСУ, всього росія запустила по Україні того дня 96 килатих ракет Х-101, Х-555 та «Калібр». З них 75 збила українська протиповітряна оборона.

Так, було пошкоджено 15 об’єктів енергетичної інфраструктури України. Загалом від енергопостачання було відключено понад 7 мільйонів абонентів, пише hromadske. 17 листопада атаки продовжилися: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що окупанти націлилися на газовидобуток та підприємства у Дніпрі, зокрема на «Південмаш». Пізніше «Нафтогаз» підтвердив обстріл газовидобувної інфраструктури на сході України. Відомо про декілька зруйнованих об’єктів, інші зазнали пошкоджень різного ступеня.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ