Читайте нас в соціальних мережах

У Молдові впала російська ракета, яку збила українська ППО: пошкоджені будинки (ФОТО)

Понеділок, 31 жовтня 2022 14:30
У Молдові впала російська ракета, яку збила українська ППО.

Про це повідомили у пресслужбі МВС Молдови і зазначили, що ракета впала у місті Наславча на кордоні з Україною.

«Сьогодні вранці в північному кінці міста Наславцеа в Республіці Молдова, що на кордоні з Україною, впала ракета, збита українською протиповітряною системою. На даний момент жертв не зареєстровано, але вікна кількох будинків у Наславці знищено», - зазначили у Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Також МВС інформує, що вжило всіх захисних заходів щодо ракети, яка впала на територію Наславця.

«Українська влада повідомила, що сьогодні вранці на території України, яка знаходиться на відстані 10 км від дамби Наславця, було здійснено напад дронів на дамбу Дністровця. Російська атака не вплинула на дамбу, але електричні компоненти, пов'язані з українською дамбою, були атаковані, націлені на електрику. Українська влада оголошує, що небезпеки затоплення немає», - пояснили у міністерстві.

Наразі війська МАІ обходили місцевість, де впала ракета, щоб уникнути можливих небезпек. На місці знаходиться група документації.

Після цього міноборони Молдови заявило, що не зафіксувало порушення повітряного простору збитою ракетою, — повідомляє Newsmaker.

«У зв’язку з інцидентом повідомляємо, що системи повітряного спостереження не виявили ніяких незаконних польотів у повітряному просторі Молдови», - йдеться у повідомленні.

Системи повітряного спостереження Національної армії не зафіксували порушення повітряного простору Молдови ракетами, оскільки на території Молдови впали лише фрагменти ракети, збитої українськими ППО. Про це повідомили у міністерстві оборони РМ у зв'язку із падінням збитої ракети у Наславчі Окницького району.

«У зв’язку з інцидентом повідомляємо, що системи повітряного спостереження Національної армії не виявили жодних незаконних польотів у повітряному просторі Молдови. Зазначимо, що радіолокаційні станції не виявили фрагменти збитої ракети через їх невеликий розмір і малу поверхню, що відбиває», — пояснили в міноборони.

Молдова рішуче засуджує ракетний обстріл українських територій, а також інцидент з ракетою.

«Подібні атаки ще більше загострюють ситуацію у сфері безпеки та є кричущим порушенням міжнародного гуманітарного права, яке забороняє нападати на цивільних осіб та інфраструктуру. Атаки на енергетичну інфраструктуру України завдають величезних економічних та соціальних збитків всьому європейському континенту, включаючи громадян Молдови, які відчувають наслідки війни по сусідству з нами», — заявили у відомстві.

Читайте також: 600 млн доларів витратили окупанти на сьогоднішню масову атаку України

ЗСУ збили 44 з 50-ти запущених ракет

 

moldova_rakety_1.jpg

moldova_rakety_12.jpg

moldova_rakety_13.jpg

moldova_rakety_15.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ