Читайте нас в соціальних мережах

Померла королева Великої Британії Єлизавета II

Четвер, 08 вересня 2022 20:45
У віці 96 років у шотландському замку Балморал померла королева Великої Британії Єлизавета II.

 8 вересня у віці 96 років померла королева Великої Британії Єлизавета II.

Вона очолювала країну найдовше в історії — 56 років.

Про це повідомляє BBC.

Як зазначається, королева померла у колі своєї родини у резиденції Балморал, що у Шотландії.

До слова, Єлизавета II (Елізабет Александра Мері Віндзор, англ. Elizabeth II, Elizabeth Alexandra Mary Windsor; нар. 21 квітня 1926, Лондон, Англія, Британська імперія — померла 8 вересня 2022 року) — панівна королева і голова держави Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та ще 14-ти країн Співдружності націй — Канади, Австралії, Нової Зеландії, Ямайки, Багамських Островів, Гренади, Папуа Нової Гвінеї, Соломонових Островів, Тувалу, Сент-Люсії, Сент-Вінсенту і Гренадин, Антигуа і Барбуди, Белізу, Сент-Кіттсу і Невісу. У всіх цих країнах, окрім Сполученого Королівства, її представниками є генерал-губернатори, яких вона призначає.

Окрім цього, Єлизавета II править також Британськими заморськими територіями, але не як їхня королева, а як королева Сполученого Королівства.

Голова Співдружності націй, Верховний головнокомандувач Збройних Сил, Лорд Острова Мен, Верховна управителька Церкви Англії, Захисниця віри, Герцогиня Нормандії.

Походить з європейської монаршої династії Ягеллонів. І є давньою родичкою Руського (українського) короля Руси Льва Даниловича.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ