Читайте нас в соціальних мережах

У Латвії оголосили новий збір на Bayraktar для ЗСУ

Вівторок, 16 серпня 2022 18:27
Латвійський співак, телеведучий Ральфс Ейландс та український журналіст Володимир Бірюков розпочали у Латвії збір коштів на придбання для потреб ЗСУ безпілотного літального бойового апарата Bayraktar.

 

На розміщеному у Фейсбуці відео Ейландс сказав, що тепер кожен житель Латвії має можливість довести свою підтримку Україні, а також за допомогою українців "передати привіт російським окупантам". Бірюков подякував Латвії за вже надану допомогу й підкреслив, наскільки важливою є ця підтримка для українського народу.

Ініціативу оприлюднили у вівторок, 16 серпня. Загалом на "латвійський Bayraktar" необхідно зібрати 5 мільйонів євро. Та вже у перші години збору пожертви склали близько 80 тис. євро.

Латвія - одна з країн, які надали Україні найбільшу підтримку щодо валового внутрішнього продукту. Вона постачає в Україну зброю та особисте спорядження, безпілотні літальні апарати, сухі пайки, боєприпаси, протитанкову зброю і зенітні ракети "Стінгер", гелікоптери Мі-17 та Мі-2.

Збирали пожертви на цей дрон раніше і громадяни інших країн, зокрема у Польщі, Литві, Норвегії та Канаді.

 «Bayraktar TB2» (з тур. «прапороносець») — дистанційно керований бойовий безпілотний літальний апарат/дрон турецького виробництва. Латвія не перша країна, громадяни якої вирішили висловити свою підтримку Україні шляхом збору пожертв на цей бойовий літак.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ