Читайте нас в соціальних мережах

росіяни оприлюднили списки загиблих українських воїнів у Оленівці

Субота, 30 липня 2022 13:00
Зруйноване приміщення в’язниці в Оленівці, 29 липня 2022 року. Фото: AP Зруйноване приміщення в’язниці в Оленівці, 29 липня 2022 року. Фото: AP
рф озвучила імена полонених азовців, які загинули під час теракту в Оленівці.

Про це повідомив український журналіст Ігор Мосійчук у Facebook.

У списку міститься інформація про 48 загиблих та 73 поранених. (додаємо скриншот у кінці матеріалу)

В Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України наголосили, що ці дані можуть бути недостовірними. Наразі їх перевіряє Патронатна служба "Азову".

"Наразі ми не можемо підтвердити чи спростувати ці повідомлення та перевіряємо їх на достовірність. Імена поранених та загиблих в Оленівці ми повідомляємо родинам в індивідуальному порядку. Жодна українська чи міжнародна інституція не може підтвердити чи спростувати списки, розміщені в російських ЗМІ" , – прокоментували в полку "Азов".

Нагадаємо, за офіційною інформацією Генштабу, в ніч на 29 липня російські військові вдарили по колонії в окупованій Оленівці Донецької області, щоб приховати катування та вбивства полонених українських військових. Пропагандистські кремлівські змі, як завжди, звинуватили у злочині ЗСУ.

"Збройні сили російської федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися в тому числі і українські полонені.

Російські окупанти переслідували, таким чином, свої злочинні цілі – звинуватити Україну у скоєнні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області", – йдеться в заяві Генштабу.

Служба безпеки України перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у цій трагедії. Згідно із записами, рашисти розмістили свої установки "Град" неподалік виправної установи і почали стріляти з них по території, підконтрольній Україні.

 

 111.JPG

222.JPG

333.JPG

444.JPG

555.JPG

666.JPG

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ