Читайте нас в соціальних мережах

Закон про обіг зброї приймуть вже найближчим часом

Понеділок, 11 липня 2022 16:44
У парламенті відбувається дискусія щодо доступу громадян до вогнепальної короткоствольної зброї. Тож закон про її обіг приймуть вже у скорім часі.

 

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час прямого ефіру національного телемарафону.

“В нас 30 років в державі немає закону про обіг зброї. І це, нарешті, відбудеться. Тобто найближчим часом ми очікуємо прийняття закону про обіг зброї. Тому я підтримую, однозначно, прийняття такого закону. Питань до врегулювання дуже багато – це і питання щодо спортивної зброї, мисливської зброї. І одне з основних питань, яке турбує громадян, – обіг короткоствольної вогнепальної зброї, пістолетів. Ми проводили опитування в “Дії”, де проголосувала найбільша кількість громадян в історії за те, щоб мати доступ до вогнепальної короткоствольної зброї”, – зазначив Денис Монастирський.

Наразі ж дискусія перемістилася у парламент, і саме там буде визначена остаточна версія, яка і буде затверджена на рівні нардепів і схвалена українським суспільством.

Глава МВС додав, що його відомство співпрацює з Міністерством охорони здоров’я задля цифровізації довідок від психолога в єдиній загальній базі, де можна перевірити, хто саме видавав ці довідки - для того, щоб це було чітко упорядковано. На думку міністра, нарізна зброя має зберігатися вдома та використовуватися для захисту помешкання, якщо ж ми говоримо про короткоствольну вогнепальну зброю, — для використання її в стрільбищах, без права носіння. Такою, принаймні,є попередня позиція, яка обговорюється у парламенті.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ