Читайте нас в соціальних мережах

Після важких боїв ЗСУ відступили від Лисичанська – місто під контролем росії

Понеділок, 04 липня 2022 09:15
Українські оборонці були змушені відійти із займаних позицій і рубежів у Лисичанську, що на Луганщині.

Про це повідомили у Генеральному штабі.

"В умовах кратної переваги російських окупаційних військ в артилерії, авіації, реактивних системах залпового вогню, боєприпасах та особовому складі продовження оборони міста призвело б до фатальних наслідків", – зазначили в ЗСУ.

Рішення про відхід прийняли задля збереження життів українських захисників. Військові запевняють: населений пункт ще відіб'ють.

"Ми продовжуємо боротьбу. На жаль, для успіху недостатньо сталевої волі та патріотизму – потрібні матеріально-технічні ресурси. Оборонці Луганщини та інших регіонів нашої країни героїчно виконують свій громадянський і військовий обовʼязки. Ми повернемося і неодмінно переможемо!", – додали у Генштабі.

Як розповів у "Телеграмі" голова Луганської ОДА Сергій Гайдай, сили росіян переважали вдесятеро. Однак, попри це, навіть в останній день оборони Лисичанська під щільним вогнем медики госпіталізували поранених, рятувальники гасили пожежі, поліція фіксувала злочини.

За його словами, українська армія не змогла втримати місто, бо не мала важкого озброєння.

"Тримали стрій, навіть коли це вже здавалося неможливим. Ця навала руйнувала місто та вбивала людей. Тих, хто потребував госпіталізації, евакуювали навіть в останній день оборони. Як і рятували місто від полум’я пожежники, коли займалися багатоповерхівки.

Російська армія зібрала сили зі всіх можливих напрямків і зосередила їх в Лисичанську. Їхню перевагу в особовому складі ми нівелювали майстерністю українських бійців. Однак необхідна для витиснення ворога кількість далекобійної зброї до нас ще не надійшла", – написав очільник ОДА.

Окупанти закріпилися в Лисичанську. Вдалося їм і форсувати річку Сіверський Донець, щоб на п’ятий місяць війни таки захопити Білогорівку.

Під контролем росіян вже й Золотарівка.

фото: Телеграм-канал Сергія Гайдая, голови Луганської ОДА

photo_2022-07-04_07-54-37.jpg

photo_2022-07-04_07-54-37_3.jpg

photo_2022-07-04_07-54-37_2.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ