Читайте нас в соціальних мережах

Медведчук перебуватиме під вартою до 9 серпня : суд конфіскував у нього вагон-ресторан та майже три сотні картин

Четвер, 23 червня 2022 12:45
Депутата від забороненої ОПЗЖ Віктора Медведчука Личаківський районний суд Львова залишив під вартою до 9 серпня без права внесення застави.

 

Під час останнього судового засідання адвокат Медведчука звертався щодо продовження запобіжного заходу до Верховного Суду. Захисник просив передати розгляд клопотання про запобіжний захід до Печерського районного суду, та Касаційний кримінальний суд відмовив йому.

 Окрім продовження терміну тримання під вартою, Личаківський суд арештував частину майна Медведчука. Йдеться зокрема про залізничний вагон-ресторан з меблями, 279 картин, 4 статуетки, 10 годинників, 5 чашок, 1 келих, 1 тацю, 2 вази, 1 графин, 2 підставки, 2 срібні підстаканники, 1 чайник, 31 коробку з елементами посуду та іншими предметами інтер’єру і посуду.

Держбюро розслідувань завершило слідство у справі про держзраду Медведчука. Обвинувальний акт надіслали до суду. Депутату загрожує до 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, Медведчук мав перебувати під цілодобовим домашнім арештом до 10 березня 2022 року — у справі про постачання вугілля з окупованого Донбасу, за якою йому закидають держзраду. Коли почалось повномасштабне вторгнення, фсб росії хотіла вивезти Медведчука під виглядом військового ЗСУ в невизнане «Придністров'я», а звідти — до Москви, але політика затримали ще на виїзді з Київської області.

Володимир Зеленський раніше пропонував обміняти Медведчука на українських полонених, яких утримує росія. СБУ опублікувала відео з політиком, у якому той просив путіна обміняти його на цивільних та військових із Маріуполя, проте раніше в Москві на такі умови не погоджувалися.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ