Читайте нас в соціальних мережах

«Місто привидів»: у Маріуполі — щонайменше 22 тисячі загиблих

Середа, 25 травня 2022 14:54
Число жертв російської агресії у багатостраждальному Маріуполі росте з кожним днем. Наразі говорять офіційно про 22 тисячі загиблих містян, однак, ця цифра – дуже приблизна.

Про це заявив радник мера міста Петро Андрющенко у коментарі CNN. За його словами, ця цифра заснована на інформації чиновників, що залишилися в місті, але вона може бути набагато вищою.

«Маріуполь тепер є містом привидів», - сказав він.

Радник міського голови також повідомив, що процес перепоховання загиблих ускладнився через наполягання росіян на тому, щоб вилучені тіла були доставлені в морг, і що особа, яка хоче забрати тіло, повинна погодитися записати відео, на якому має сказати, що померлого вбили українські військові.

Петро Андрющенко наголосив, що місцеві жителі не можуть вільно пересуватися, оскільки для будь-якого пересування містом необхідні спеціальні перепустки, а система фільтрації не дозволяє їм тікати звідти.

На основі інформації, зібраної з його мережі джерел, Маріуполь, за словами радника мера міста, нині повернувся в середньовіччя — тут немає нормального енерго-, водо- та газопостачання. У Маріуполі російська агресія спровокувала одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйновано обстрілами російських загарбників. Разом з тим, нині у заблокованому місті залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар