Читайте нас в соціальних мережах

Котушки для мотокоси — як не помилитися з вибором

Четвер, 16 травня 2024 17:24
Котушки для мотокоси — як не помилитися з вибором
Від початку весни і до пізньої осені тримери застосовуються регулярно для покосу трави, бур'янів, кущів на ділянках різної площі — вони зручні, автономні та надійні.

І чим більше використовується інструмент, тим швидше заміни потребують витратні матеріали. Котушки для мотокоси — одні з найбільш затребуваних запчастин, конструкція яких складається з металевої шпулі та ліски. Косильні головки підбираються залежно від потужності тримера і цільового призначення, особливостей будови інструменту. Про це і піде мова далі, а також про те, які ще деталі варто купити, щоб забезпечити широку функціональність агрегату.

Як правильно підбирається котушка до мотокоси?

Купуючи косильну головку, зважайте на модель, тип різьблення, крок і діаметр. Найпоширенішим різьбленням є 10 і 8 мм, а крок на 1 і 1,25 мм.

Виробляються котушки з металу та ударостійкого пластику. Перший варіант — надійніший, але має трохи більшу вагу. Також враховуйте конструктивні особливості виробу і його види. Залежно від способу подачі ліски, розрізняють:

  • механічні — універсальні, йдуть без шпулі, тому щоб подовжити корд, необхідно зупиняти роботу бензотримера. Але при цьому це найнадійніша головка;
  • автоматичні - подача ліски відбувається при зниженні обертів агрегату. За ціною — це найдорожча котушка, але зручна у використанні;
  • напівавтоматичні котушки — щоб продовжити корд, необхідно злегка вдарити інструментом об землю, тому витрата ліски економна.

Варто зазначити, що косильні головки можуть бути розраховані на певний діаметр струни, тому підбір цієї деталі потрібно робити ще й з урахуванням складності робіт і завдань. Наприклад, для покосу бур'янів і рослин із товстим стеблом рекомендується армована волосінь із квадратним перетином, а для м'якої трави — зірка невеликого діаметра.

Які ще запчастини на бензиновий тример можуть знадобитися під час сезону?

Які запчастини на бензиновий тример можуть знадобитися

При правильній експлуатації та своєчасному обслуговуванні — заміні фільтрів, свічок, мастила, бензокоси служать тривалий термін без істотних поломок. У будь-якому разі — це проста техніка, і якщо щось серйозне трапляється, то головною проблемою може бути мотор. На сайті https://motoblok-tata.com.ua представлені найрізноманітніші запчастини на китайську бензокосу, зокрема і для двигунів різних компаній-виробників.

Але дійсно корисним придбанням можуть стати додаткові насадки для тримерів. В інтернет-магазині Мотоблок-ТАТА є кущорізи, висоторізи, культиватори та щітки, які значно розширять можливості інструменту та допоможуть виконувати більший спектр робіт. Наприклад висоторізи підійдуть власникам садів, або тим хто займається ландшафтним дизайном, оскільки спростять обрізку високих дерев, чагарників, туй.

Доставка товарів здійснюється по території України Новою Поштою та іншими популярними службами.

Автор: Степаненко Ігор Олександрович (експерт Motoblok-Tata).



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ