Читайте нас в соціальних мережах

У бюджеті Кременця не знайшлося грошей для захисниці, яка пішла воювати на фронт (фото)

Субота, 27 квітня 2024 11:15
Ірина Іващук, військова Ірина Іващук, військова
У мережі Фейсбук на власній сторінці військова з міста Кременець, що на Тернопільщині - Ірина Іващук розповіла кричущий факт несправедливості зі сторони сьогоднішньої міської ради. 

У січні 2022 року жінка підписала контракт із ЗСУ, служить до сьогодні, але коли попросила у письмовій формі в Кременецькій міській раді виділити їй, як військовій матеріальну допомогу, то отримала відмову, адже грошей у бюджеті, для "таких, як вона" на 2024 рік не передбачено. 

Захисниця пов'язує це з фактом приходу до влади у Кременці патріотичної партії "Свобода", адже за словами жінки за каденції попереднього мера, військовим-контрактникам надавали матеріальну допомогу. 

"Я начальник відділу оборонної та мобілізаційної роботи кременецької міської ради. Ще на початку січня 2022 року ( до початку повномасштабного вторгнення російської педерації), підозрюючи що на рідну неньку Україну насуває величезне лихо зробила мужній і достойний вчинок- підписала контракт із Збройними Силами України та почала службу у нашому Кременецькому 85-тому батальйоні ТРО. Прослуживши у Кременці пів року, набравшись досвіду бойові підготовки, постало питання виїзду нашого батальйону у зону бойових дій. Ні секунди не вагаючись зібрала чемодани, щоб разом із своїми побратимами їхати на передову. На все це я потратила купу сімейних заощаджень. Але оскільки в міській раді попрацювала не один рік то точно знаю, що при попередньому мерові Ковальчуку О.А. кожнісінькому контрактнику ЗСУ виплачувалася одноразова матеріальна допомога у розмірі від п'яти до дванадцяти тисяч гривень",розпочала розповідь військова.

За словами жінки і цього разу вона написала заяву на ім'я сьогоднішнього мера Кременця Андрія Смаглюка, щоб отримати матеріальну допомогу, але відповідь її шокувала. 

"Але, коли написала заяву про виплату мені одноразової матеріальної допомоги, як особі що добровільно стала на захист Батьківщини і підписала контракт із ЗСУ наш теперішній чудо-мер дав відповідь що грошей для таких як я в програмі "Турбота" не передбачено! Ні в 2022 році, ні в 2023 році і на 2024 рік теж не передбачається таких виплат контрактникам ЗСУ", - наголосиша пані Ірина. 

Захисниця обурена, адже місто оголошує тендери на закупівлю фломастерів, ремонт адмінприміщень, а військовим грошей немає, при чому , що місцевий бюджет також отримує значні кошти з податків військових зарплат. 

"З приходом до влади команди "сВОБОДИ" під час повномаштабної війни в "світлу" голову мера приходить "геніальна" ідея: "для чого платити контрактникам ЗСУ, які вже півтора року у зоні бойових дій одноразову допомогу у розмірі 20 тис. грн, якщо у громади є нагальна потреба у комплекті фломастерів за 33 тисячі гривень", - обурюється військова.

У своєму дописі в Фейсбук пані Ірина звернулася до місцевих депутатів, щоб нарешті знайшли гроші у бюджеті на матеріальну допомогу для військових. 

"А тепер, Шановні депутати: Зоя Карпюк , Андрій Станіславенко , Людмила Станько , Анюта Кічата , Андрій Левчук , Алла Змалла , Андрій Біндас , Ігор Джоджик , Юрій Мазурчук , Ігор Остапчук , Іван Білосевич прошу Вас вжити заходів щоб на третьому році війни нарешті появилися кошти у програмі Турбота для військовослужбовців контрактної служби , тим більше для тих, хто вже півтора року на війні", - підсумувала Ірина Іващук.

 Нижче у дописі жінка прикріпила лист, де їй відмовили у наданні матеріальної допомоги та скріни закупівель, які проводиь Кременецька міська рада. 

 

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар