Читайте нас в соціальних мережах

Браслет зняли: підозрюваний у корупції колишній заступник голови ТОВА Ігор Дем'янчук до 12 липня має повернутись у військову частину

Четвер, 06 липня 2023 14:18
фото Суспільного фото Суспільного
На засіданні Апеляційного суду Вищого антикорупційного суду САП оскаржив запобіжні заходи заступнику начальника Тернопільської ОВА Ігорю Дем’янчуку.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного, яка перебувала в залі суду.

За її словами, прокурор Стельмах просив застосувати більш суворий запобіжний захід, а саме, тримання під вартою терміном на 60 діб або альтернативно внести заставу на суму 10 мільйонів гривень.

Слідчий суддя доводив, що існують ризики можливого переховування, впливу на свідків, знищення речей чи документів.

Адвокатка Євгенія Каразейська повідомила, що Ігор Дем’янчук у травні перебував на Бахмутському напрямку. В період проходження служби там отримав травму. Зараз він перебуває у відпустці, до 12 липня має повернутись до військової частини в Сумську область.

"Дем'янчук вже не на посаді першого заступника, бо перебуває на військовій службі. Носіння електронного браслета ускладнить виконання бойових завдань, неможливість виїжджати з Тернопільської області також не дасть можливості виконувати бойові завдання", – сказала адвокатка.

Cуд ухвалив рішення відмовити в задоволенні апеляційної скарги. Апеляцію адвокатки задовольнили частково. Тримання під вартою скасували в частині відлучатися з Тернопільської області та носити електронний браслет.

Нагадаємо, "Тернополяни" писали, що Головко просить перенести засідання суду, адже він не бачив та не читав апеляційну скаргу прокуратури.

6 липня ВАКС розгляне апеляційні скарги прокуратури та адвокатів щодо запобіжних заходів для Головка, Гайдука та Дем'янчука.

Стало відомо, де служили затримані на хабарі колишні заступники Труша - Дем'янчук та Гайдук.

 У тапочках та спортивних штанах: Труш сказав, що його колишні заступники служили у ЗСУ (фото, відео).

Стало відомо, за що НАБУ затримали заступників голови Тернопільської ОВА Дем'янчука і Гайдука.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ