Читайте нас в соціальних мережах

З метою економії електроенергії на Тернопіллі повністю відключають зовнішнє освітлення та рекламу (відео)

Четвер, 20 жовтня 2022 21:00
Після 10 жовтня, коли ворог здійснив руйнівні удари по нашій інфраструктурі, енергосистема України просіла. Тому на Тернопільщині прийнято рішення вжити заходів для економії електроенергії.

 

Про це під час брифінгу сказав голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

«Першим було прийнято рішення відключити повністю зовнішнє вуличне освітлення. Також ми відключаємо усі сіті-лайти, біг-борди та зовнішню рекламу, яка є в області. Не йдеться про час з 17 до 23 год., а повністю на цілу добу. Звертаюсь до підприємців, які мають освітлену зовнішню рекламу – по відключати її, інакше матимуть неприємності з поліцією та будуть притягнені до відповідальності», - зауважив Володимир Труш.

Він також закликав відповідальних осіб привести всі укриття в належний стан, а громадян - не нехтувати сигналами тривоги.

«Дехто вже дозволяє собі розслаблятися, забувши про безпеку гуляє по вулиці в час повітряної тривоги, ходить по магазинах, які не мали б працювати тощо. Тож ми доручили правоохоронцям прокоординувати цю діяльність по порушниках, які не виконують безпекові функції. Все це буде відслідковуватися», - підкреслив голова Тернопільської ОВА.

Графік відключень буде розроблений та доопрацьований. З ним згодом зможе ознайомитися кожен охочий.

«Обленерго вже має графік відключень, і якщо ми перевищуватимемо дозволений ліміт по електроенергії, то, ймовірно, будуть відключення. Це залежатиме від ситуації з енергетичною ситуацією в країні. Графік буде доступний на сторінці «Обленерго». Зараз лише стоїть питання про відключення від електроенергії деяких підприємств – великих споживачів, тобто населенню світло відключати не будемо», - наголосив Володимир Труш.

Мешканців Тернопілля закликають із розумінням віднестися до цієї економії, адже лише приклавши максимум зусиль, нехай навіть терплячи деякі незручності, ми зможемо перемогти ворога, який має на меті залякати нас.

Детальніше - на відео:

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ