Читайте нас в соціальних мережах

Під Тернополем селяни підпалили десятки гектарів заказника, засипаючи центр міста попелом. Фоторепортаж

Понеділок, 09 березня 2015 22:40
Під Тернополем горить десятки гектарів Чистилівського орнітологічного заказника. Великі чорні куски попелу долітають аж до центру міста.

Це не випадкові пожежі. Щороку примітивні мешканці Пронятина та Білої підпалюють природні чагарники, аби зачистити невідомо для чого території.

«Не займайтеся х…йньою, - сказав чоловік років сорока кореспонденту «Тернополян», який порався з грабельками біля свого дому у Білій. – Ви не там фотографуєте. Це все правильно роблять: підпалюють ще біля «коси» і полум’я все спалює аж до Чистилова».

 «Для чого ви все це робите?», - запитав кореспондент. Чоловік відповів: «Щоб тут ціле літо всяка шушара не шлялася! Та й тут тернопільські сміття своє висипають. Жити неможливо!».

Після цього діалог не склався. Білецький «абориген» не піддавався на доводи про знищення природнього заказника.

Така картина відбувається щороку. Селяни палять сухі очерети та траву, аби зачистити територію для випасання худоби. Інколи таке відбувалося, коли свої гнізда вже звили пернаті і навіть встигли відкласти яйця. Галас тоді відбувався неймовірний. Птахи ще довго кружляли над своїм зогрілим заживо, або ще ненародженим потомством.

Підпали переважно відбуваються під вечір. Дим лягає низько над землею, встелюючи всі навколишні території. Сморід доноситься і до Тернополя.

Десятки випалених разом із всім живим гектарів, сотні осередків загоряння. Свого часу, автор цих рядків неодноразово звертався до міліції. Та жодного разу правоохоронці не відреагували вчасно. Міліціонери через кілька тижнів спромоглися відзвонитися ледь не з вимогою прийти і дати пояснення у районному відділку.

Андрій ВЕРБІЦЬКИЙ

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #5 Бобер 13.03.2015, 09:44
Де служби??? Чому ніхто не покараний???
Скарга
-2 #4 Христина 10.03.2015, 16:01
Вже як побрався бути журналістом то терпи що до тебе матюкаються у відповідь, а обзивати людей в своїй статті через таке непрофесійно.Зв ільнити тебе треба)І якби не палили ту траву там взагалі б хащі були.
Скарга
-3 #3 Роман 10.03.2015, 15:51
Автор статті сам абориген і примітивна людина!! яке він має право так висловлюватись про мешканців цих сіл. Так можливо окремі люди підпалюють але всіх так називати ??! абориген він а не журналіст!
Скарга
-3 #2 Василина 10.03.2015, 15:23
Та то ті корєспондєнти самі попідпалювали шоб похвотографуват и, я виділа!
Скарга
+2 #1 Ігор 10.03.2015, 08:30
У закзанику випадювати суху росдинність заборонено
чинним законоадвсвом. Тут повинні втрутитись правоохоронні органи і відшукти підплювачів. Зата такі дії можна притягнути їх до кримінальної відповідальніст і.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ