Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі планують монетизувати пільги на проїзд у громадському транспорті

Субота, 19 червня 2021 15:22
Др уваги пільговиків Тернопільщини: Кабінет міністрів України схвалив проект закону щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг, що передбачає передачу повноважень органам місцевої влади та надання пільг у грошовій формі.

 

Так, відповідне рішення було ухвалена на засіданні уряду. Документ буде поданий до Верховної ради.

Зазначається, що пільгові категорії громадян мають право на безоплатний проїзд у громадському транспорті без наявності відповідного посвідчення чи довідки. Пільги будуть надаватися органами місцевого самоврядування у формі грошових компенсацій.

Також повідомляється, що наразі законами України встановлено пільги з оплати проїзду та інші пільги окремим категоріям громадян (ветерани війни, ветерани військової служби, органів внутрішніх справ та інші, особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, жертви нацистських переслідувань, особи з інвалідністю, батьки військовослужбовців, які загинули чи померли або пропали безвісти під час проходження військової служби, реабілітовані особи, діти з багатодітних сімей).

Нагадамо, раніше в інтерв’ю засобам масової інформації Міністр соціальної політики України Марина Лазебна заявила, що міністерство планує монетизувати пільги на проїзд для українців.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ