Читайте нас в соціальних мережах

Студентів з Тернопільщини запрошують на стажування у Словацьку Республіку

Субота, 02 січня 2021 16:45
У рамках співробітництва між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти Словацької Республіки студенти з Тернопільщини можуть пройти стажування за кордоном.

Зокрема, словацькою стороною надаються стипендії на навчання та стажування громадян України в закладах вищої освіти Словацької Республіки. 

При потребі стажерів забезпечать мовною підготовкою.

«Словацька Республіка забезпечить українським громадянам: безкоштовне навчання, виплату стипендії в розмірах, встановлених для іноземних студентів і докторантів/аспірантів у Словацькій Республіці, а також проживання в студентських гуртожитках», - пояснили у МОН.

Подати заявку можна до 1 квітня 2021 року.

У Міністерстві освіти і науки розповіли, що у 2021/2022 навчальному році для українців передбачені квоти:

- до 5 студентів на часткове навчання до закладів вищої освіти (термін: до 10 місяців);

- до 3 студентів 5 курсу Ужгородського національного університету, кафедра словацької філології, спеціальність «Вчитель словацької мови і літератури» (термін: до 5 місяців);

- до 5 стажистів та докторантів/аспірантів з метою викладання лекцій або науково-дослідницьких робіт для викладачів ЗВО або дослідників (термін: до 10 місяців);

- 5 осіб для участі в літній школі з вивчення словацької мови та культури в серпні 2020 року (Stadia Academeca Slovaca).

Детальніша інформація ТУТ.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ