Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі затримали особливо небезпечних злочинців: з'явилося відео

Понеділок, 30 листопада 2020 12:50
Майже рік у Тернополі злочинна група грабувала людей. Останній напад працівники поліції зафіксували 22 листопада. 

Як розповіли у прокуратурі, банда нападала на валютників.

Зловмисники заїхали до Тернополя на початку року та винайняли тут житло. До групи увійшло троє людей з транснаціональними зв'язками. Організатори – двоє рідних братів.

У спільники чоловіки взяли ще двох земляків зі Львова та Черкас. Вони виконували функції водіїв.

Як повідомили у поліції, до злочину підозрювані готувалися впродовж тривалого часу: стежили за своїми жертвами, вивчали їхній щоденний маршрут, а також аналізували шлях, аби не потрапляти в поле зору камер спостереження.

"Коли про жертву було все відомо, вони обирали місце без зайвих свідків, нападали та відбирали кошти. Перша жертва звернулася до поліції ще у травні. Чоловікові нападники завдали більше сорока ударів і відібрали 80 тисяч гривень. У серпні ще один тернополянин втратив 15 тисяч доларів, а остання жертва – 50 тисяч гривень", – коментують у Нацполіції.

Після останнього нападу зловмисники планували залишити Україну – вони придбали квитки на літак Львів-Баку. Однак, їх затримали правоохоронці.

Трьом основним фігурантам справи уже оголосили підозру згідно зі статтею 187 частина 2 ККУ – Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб та 186 частина 4 ККУ – Грабіж, вчинений у великих розмірах.

Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу, а саме – тримання під вартою без права внесення застави. Доля інших спільників ще вирішується.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар