Читайте нас в соціальних мережах

"Країні потрібні нові обмеження", – епідеміолог з Тернопільщини про карантин вихідного дня

Понеділок, 09 листопада 2020 20:05
У зв'язку з стрімким зростанням захворюваності, Міністерство охорони здоров'я пропонує посилити карантинні обмеження та ввести карантин вихідного дня.

Свою думку стосовно цього висловив лікар-епідеміолог з Чорткова Олег Голінатий.

"Зменшення контактів між людьми точно призведе до зменшення кількості хворих. Карантин вихідного дня – це мінімальний внесок у порятунок цієї ситуації. Наскільки він буде дієвим – важко сказати, але те, що країні потрібні нові обмеження – це факт. В будні люди хоч трохи дисципліновані, а у вихідні про правила карантину всі забувають – йдуть до барів чи ресторанів, один до одного в гості", – каже лікар.

Він наголошує, що вся медична сфера повністю перевантажена.

"Вже йдеться про відкриття нових ліжкомісць, так званих екстраліжок у Чорткові. Якщо нові обмеження допоможуть знизити приріст хворих хоча би на відсотків десять, то це вже неабияк допоможе лікувальній мережі країни", – додає пан Олег.

Що саме передбачатимуть нові обмеження – поки що невідомо.

"Думаю, будуть закриті всі розважальні заклади, заклади громадського харчування тощо. Рекомендуватимуть обмежити відвідування друзів та родичів. Для прикладу, у Великобританії людям зараз дозволено ходити виключно на роботу, в аптеку чи магазин. Все решта – під забороною. Штрафи за порушення величезні", – розповідає епідеміолог.

Нагадаємо, що днями Верховна рада запровадила штрафи за неносіння масок у громадських місцях.

За матеріалами Чортківської міської ради.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ