Читайте нас в соціальних мережах

З понеділка 19 жовтня школи Бережанського району переходять на дистанційну форму навчання

Субота, 17 жовтня 2020 11:00
У Бережанському районі, що на Тернопільщині, з понеділка, 19 жовтня, усі навчальні заклади переходять на дистанційну форму навчання.

Школам району рекомендовано канікули та дистанційна форма навчання.

Так, на позачерговому засіданні місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Бережанській районній державній адміністрації було обговорено стан справ щодо поширення COVID-19.

З цього питання директор «Бережанського центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги» Віктор Цапок проінформував про кількість хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні, завантаженість ліжок, роботу закладів охорони здоров’я району.

В начальниця відділу освіти Наталія Бабій зазначила, що за період 07-14 жовтня 2020 року збільшується кількість хворих учнів, які не відвідують навчальний заклад, та вчителів, які тимчасово мають втрату працездатності, засвідчену відповідними медичними документами.

За даними моніторингу за цей період хворіє 129 учнів із 1512, що становить 8,53% та 34 вчителі із 310, що становить 10,96%. Декілька навчальних закладів уже переведені на дистанційне навчання, оскільки з числа персоналу чи учнів були наявні підтверджені випадки COVID-19 тому всі контактні особи вимушені перебувати на самоізоляції.

Стосовно цього вирішено:

 На території Бережанського району забезпечити виконання протиепідемічних заходів, які передбачені для відповідного «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19;

Рекомендувати відділу освіти районної державної адміністрації:

1) забезпечити дотримання вимог п.п. 4) п.11 постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» щодо заборони відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більше ніж 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;

2) забезпечити з 19 жовтня 2020 року переведення навчальних закладів району на дистанційну форму навчання в залежності від подальшої динаміки захворюваності та наявних випадків виявлення COVID-19.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар