Читайте нас в соціальних мережах

У місті на Тернопільщині інспектори з паркування штрафують злісних порушників

Середа, 12 серпня 2020 16:04
На вулиці міста Чортків, що на Тернопільщині, вийшли інспектори з паркування. За місяць вони залишили під двірниками на лобовому склі автомобілів більше 2000 попереджень про порушення правил дорожнього руху, та віднедавна а злісних порушників складають протоколи.

 

Так, за дрібні порушення – 255 гривень, за значніші – 510 гривень.

Як повідомляють у Чортківській міській раді, інспектори вже отримали всі необхідні дозволи та документи, тож мають повноваження складати протоколи за адміністративні правопорушення – неправильне паркування.

«Інспектору з паркування, згідно з законодавством, не потрібно шукати водія, котрий порушив ПДР. Достатньо зробити фотофіксацію (з геолокацією) порушення та виписати постанову на власника автомобіля. Після цього вся інформація про порушення буде доступна на сайті https://inspector.chortkivmr.gov.ua/, де водій зможе детальніше ознайомитись із постановою: коли, де і що порушив, а також переконатись у наявності фотодоказів. На сплату штрафу водію дається 30 календарних днів. Якщо ж ви готові сплатити штраф протягом 10 банківських днів з моменту винесення постанови, то сума буде на 50% меншою», — інфомують на сторінці мерії Чорткова у мережі «Фейсбук».

Як розповідає начальник відділу з питань контролю за паркуванням Олег Лайбіда, першочерговим завданням інспекторів з паркування є контроль за дотриманням паркування у центральній частині міста – на найбільш завантажених вулицях: Ст. Бандери, Гончара, Шевченка тощо.

«Розуміємо все – місто старе, паркувальних місць не вистачає, але за жодних обставин не можна (як мінімум!) паркуватись ближче, ніж 10 м до пішохідного переходу та на зупинках громадського транспорту. Бо кожен такий випадок – це ймовірне ДТП, це травми або смерть. Тому для початку звертатимемо увагу саме на такі порушення, — каже він. — Суть не у штрафах, а у повазі водіїв до пішоходів, суть у безпеці на дорогах. Звичайно, якщо водій вперше «проштрафився», протоколу ми не складаємо, лиш робимо попередження та проводимо профілактичну роботу. Якщо ж його спіймали на гарячому вдруге чи втретє – штраф неминучий».

У мерії Чорткова наголошують, що власникам автівок не обов’язково паркувати власну автівку прямо під магазином чи установою, яка вам потрібна. Залишити авто на сусідній вулиці та пройти пішки кілька десятків чи сотню метрів – це тенденція всього цивілізованого світу.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ