Читайте нас в соціальних мережах

Сьогодні в Італії відбудеться маніфестація на підтримку військового з Тернопільщини Віталія Марківа

Понеділок, 13 липня 2020 12:15
Сьогодні о 17:00 на площі Монте Чіторіо в Римі перед італійським парламентом відбудеться маніфестація "Справедливість для Віталія Марківа!".

Маніфестація приурочена до річниці ганебного вироку суду присяжних міста Павії, який засудив невинного військового Національної Гвардії України до 24 років позбавлення волі без жодного доказу вини.

Вже понад 3 роки невинна людина знаходиться в італійській в'язниці. Восени  2020 року очікується розгляд справи Віталія Марківа в Апеляційному суді присяжних Мілану. Метою акції є привернути увагу італійського суспільства та інституцій держави Італії до цієї справи і вимагамати справедливого розгляду в апеляційній інстанції.

Віталій Марків завжди стверджував про свою непричетність до загибелі Андреа Роккеллі. За два роки слідством не було надано жодного доказу його вини. Не зважаючи на це, на основі абсурдних  гіпотез та домислів судом першої інстанції був винесений звинувачувальний вирок, який не витримує жодної критики.

Ми вимагаємо справедливого суду! Ми вимагаємо неупередженого та об'єктивного розслідування смерті Андреа Роккеллі! Ми вимагаємо звільнення невинної людини - Віталія Марківа!

Християнське товариство українців в Італії,  Оргкомітет Євромайдан Рим, Конгрес Українців Італії та Українська Громада регіону Марке закликають всіх людей доброї волі прийти 13 липня під стіни італійського парламенту щоб висловити свою солідарність "в'язню сумління", несправедливо засудженому нацгвардійцю,  Віталію Марківу та підримати вимогу справедливого розгляду в Апеляційному суді!

Віталій Марків 3 роки захищав Україну на фронтах російсько-української війни. Зараз він потребує нашої підтримки! Ні політичним вирокам! Так справедливому правосуддю!

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ