Читайте нас в соціальних мережах

В Тернополі розробили чіткий алгоритм дій у разі виявлення коронавірусу

Четвер, 27 лютого 2020 17:15
Тернопільський обласний лабораторний центр та установи охорони здоров'я області мають алгоритми дій у разі виявлення коронавірусу в Україні.

 Ці алгоритми були розроблені для лікарів клініцистів, епідеміологів лабораторій і населення в разі виявлення 2019-nCoV. Зокрема, це стосується особливостей ведення пацієнта, дотримання вимог інфекційного контролю, епідеміологічного розслідування, тощо.

Як наголосив начальник управління охорони здоров’я ТОДА Володимир Богайчук, на Тернопільщині вживаються усі необхідні заходи для запобігання занесення та поширення коронавірусної інфекції.

—  Сьогодні в дуже тісній співпраці перебувають заклади охорони здоров’я Тернополя, центральних районних лікарень, а також заклади первинної медичної допомоги. Разом із фахівцями з лабораторного центру ми організовуємо надання допомоги саме для такого контингенту хворих. На сьогодні було зареєстровано понад 80 000 лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусом, а одужало майже 27 000 осіб.   Найбільше хворих було виявлено у Хубеї – провінції в центральній частині КНР. Ми дуже детально обговорюємо виникнення тої чи іншої ситуації у зв’язку із поширенням хвороби у світі. Тому сьогодні ми виробили чіткий алгоритм дій в разі виникнення недуги у когось із наших громадян, — підмітив пан Володимир.

Спікер додав, що в людини з підозрою на захворювання збирають анамнез і дізнаються про дані, з ким контактував хворий. Далі за встановленим алгоритмом відбираються зразки на дослідження — ці зразки передаються у вірусологічну лабораторію.

Також було створено дві бригади швидкого реагування в разі виявлення коронавірусної інфекції, які забезпечені засобами індивідуального захисту.

—  У разі чого сімейний лікар може повідомити лікаря-інфекціоніста про стан хворого, також працюють телефони «гарячої лінії», міського управління охорони здоров’я. Так, спочатку має надійти дзвінок від сімейного лікаря, медпрацівник, у якого людина перебуває на прийомі, чи навіть працівник аптеки. Також потрібно простежити, із ким контактував хворий, аби уберегти інших людей від поширення на них вірусу. Потім приїжджає бригада екстреної медичної допомоги, якщо справді в людини виявлено хворобу, то ми госпіталізуємо її у інфекційне відділення лікарні швидкої допомоги у Тернополі. У міській дитячій лікарні також є боксовані палати, а цей заклад розрахований переважно для дітей. Також відпрацьовано питання дезінфекції та медикаментозного забезпечення лікарняних закладів, — додав Володимир Богайчук.

IMG_3358.JPG

IMG_3360.JPG

IMG_3367.JPG

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ