Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські школярі залишаться без підручників?

Понеділок, 26 березня 2018 12:53
Тернопільських учнів і вчителів чекають нові підходи в освітньому процесі. 17 березня Міністерство освіти і науки оприлюднило План реалізації експерименту по впровадженню електронних підручників та Національної електронної освітньої платформи.

Так, в документі є підходи для апробації дослідних зразків е-підручників і впровадження їх в українських школах.

"Пілотування електронних підручників у школах почнеться вже в 2018/2019 навчальному році і триватиме до кінця 2020/2021 н. р. За цей час планується дослідити використання експериментальних зразків за 41 назвою підручників (5 назв в перший рік, 13 – у другій, 23 – у третій)", - повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

Ресурсом для розміщення електронного навчального контенту та забезпечення вільного доступу до е-підручників стане Національна освітня е-платформа.

Відзначимо, що вона буде містити щонайменше 9 функціональних модулів. У найближчому майбутньому е-платформа буде одним з елементів забезпечення якісним освітнім контентом та освітніми послугами для навчання протягом життя. Варто уточнити, що вже в цьому році в рамках Національної освітньої е-платформи планується створити модулі, які забезпечать прозору експертизу е-підручників, а також механізми їх відбору.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ